Advertorial Sport

FysioSport, ook in het water!

Al een aantal jaren is Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, ook aanwezig in zwembad De Wel. Zeker als u vanwege een chronische aandoening niet goed kunt bewegen, is bewegen in het water voor u wellicht wél een mogelijkheid.

Iedere dinsdag is er van 12:00 tot 13:00 uur tijd gereserveerd in het zwembad. De fysiotherapeuten Nikkie van der Luit en Auke Iwema begeleiden u bij het bewegen in het water. De watertemperatuur is op die dag hoger dan op andere dagen en dat wordt meestal als erg prettig ervaren. Het bewegen in water is bijzonder geschikt als u een chronische aandoening heeft zoals bijvoorbeeld reumatische gewrichtsklachten (artrose) of een neurologische aandoening zoals restklachten na een CVA of de ziekte van Parkinson.

Als u een chronische ziekte heeft  is bewegen, buiten medicijngebruik, vaak de enige behandeling die het ziektebeloop en de kwaliteit van leven positief kan beïnvloeden. Vaak echter is het bewegen moeilijk of pijnlijk en daardoor wordt het bewegen vermeden en wordt zeker niet voldaan aan de nieuwe Beweegrichtlijn; volwassenen zouden minimaal twee en een half uur per week matig intensief moeten bewegen (bijvoorbeeld wandelen of fietsen). Daarnaast adviseert de Gezondheidsraad ook om spier- en  bot versterkende oefeningen te doen en om niet te veel te zitten.

Indien het bewegen u veel moeite kost is wellicht bewegen in het water voor u een oplossing. In het water voelen lichaamsdelen minder zwaar aan en het bewegen kost minder moeite, de weerstand van het water zorgt ervoor dat er minder balansproblemen optreden en het water kan daarnaast gebruikt worden om de spierfunctie en kracht te trainen. Daarnaast is het gezamenlijk bewegen ook heel gezellig!

Wilt u meer weten over dit onderwerp of hulp/advies met betrekking tot meer bewegen? Neem dan contact op met Bakker & De Vos via 0172-575261/603195 of stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl of een WhatsApp bericht naar 06-57821791.


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport gisteren 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport gisteren 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.

Cultuur gisteren 08:41

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop komende week: Theater: Mannen van Naam met “Mooie liedjes en sterke verhalen” en Ka-Ladiesnight met “Hij zei, Zij zei” en Film: Neem me mee.

Sport gisteren 07:14

Theo-Logica: Thom Nouwens

Naast de rubriek “Langs het (Leli)Veld” hebben we ook “Theo-Logica.” Voetbal is immers zijn geloof en het veld is zijn kerk. Hier worden exponenten van ons regionale voetbal kritisch tegen het licht gehouden. En uiteraard met zijn uitgesproken mening en visie. Deze keer over Thom Nouwens.