Ingezonden

Flitsende aftrap voor de Rotary Bike Challenge

Het begin is er. De bodem voor een mooie bijdrage aan Spieren voor Spieren is deze week gelegd tijdens de aftrap voor de 6e Rotary Bike Challenge. Al bijna 50 teams hebben zich tijdens deze kick-off ingeschreven voor één van de drie afstanden van deze fietstocht, waarvan de opbrengst gaat naar de strijd tegen spierziekten bij kinderen.

Vanaf nu kunnen ook individuele deelnemers zich aanmelden voor de fietstocht op zondag 2 april, die wordt georganiseerd door Rotary Ter Aar en omstreken.

Fietsen met Henk, Klasina, Jetze, Robbert-Jan, Bob en Steven

Verschillende teams hebben speciaal voor Spieren voor Spieren al flink in de buidel getast om op 2 april een van de afstanden te fietsen onder aanvoering van een BN’er: een Bekende Nederlander of een Bekende Nieuwkoper. Henk Angenent, Elfstedenwinnaar 1997 en ambassadeur van de Rotary Bike Challenge, voert een fietsteam aan.

Datzelfde doet de winnares van de Tocht der Tochten 1997: Klasina Seinstra. BN’ers Robbert-Jan van Duijn, burgemeester van Nieuwkoop, en gouden paralympisch handbiker Jetze Plat uit Vrouwenakker gaan ook een team begeleiden. De Leimuidense schaatscoryfee Bob de Jong en wielrenner Steven Rooks nemen eveneens een team onder hun hoede.

Spieren voor Spieren

De opbrengst van de 6e Rotary Bike Challenge gaat naar Spieren voor Spieren. Er is veel geld nodig om in speciale regionale centra in een zo vroeg mogelijk stadium te kunnen vaststellen of een kind een spierziekte heeft en om welke soort het gaat. Een snel ingezette behandeling is van levensbelang! Het is de bedoeling dat er ook in Leiden zo’n gespecialiseerd expertisecentrum komt. Daar wil Rotary Ter Aar zich graag voor inzetten en roept daarbij de hulp in van iedereen die van fietsen houdt en tegelijkertijd iets wil doen voor Spieren voor Spieren.

Kijk eens op de website. Daar zie je hoe je je kunt inschrijven en in actie kunt komen!


Meer nieuws

Blog vandaag 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport vandaag 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport gisteren 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport gisteren 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.

Cultuur gisteren 08:41

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop komende week: Theater: Mannen van Naam met “Mooie liedjes en sterke verhalen” en Ka-Ladiesnight met “Hij zei, Zij zei” en Film: Neem me mee.