ProMove

Fiets testdag

Op woensdag 27 september wordt er door ProMove, bewegen & gezondheid, weer een Fiets testdag georganiseerd op een parcours bij de Kaleidoskoop in Nieuwkoop.

Het niet meer kunnen fietsen wordt door veel mensen als een beperking in het dagelijks leven ervaren. Het niet meer kunnen of durven fietsen zorgt er immers voor dat de lichamelijke fitheid steeds verder afneemt. In de praktijk blijkt vaak dat een balansprobleem de oorzaak is waardoor mensen niet meer durven fietsen. Deze balansproblemen treden bijvoorbeeld op bij het op- en afstappen, maar ook de snelle handelingen op een fiets kunnen problemen geven. Op de fiets testdag kan er kennisgemaakt worden met diverse soorten, vaak elektrische, (balans)fietsen zoals een driewieler, een balans fiets of een lage instapfiets. Door deze ‘speciale fietsen’ wordt het fietsen misschien toch weer mogelijk in de toekomst!

De fiets testdag wordt al sinds 2018 elk jaar georganiseerd en is keer op keer een groot succes. Net zoals voorgaande jaren wordt deze dag georganiseerd in samenwerking met fietsenspecialist Van Raam en is dus speciaal bedoeld voor mensen die zich door een chronische aandoening of door hun leeftijd niet meer veilig voelen op een gewone fiets en daardoor gestopt zijn met fietsen terwijl ze het nog wel graag zouden willen.

De fiets testdag staat onder leiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut en ergotherapeut die u helpen om de aanwezige fietsen uit te proberen waarbij er gekeken wordt welke fietsmogelijkheden er voor u nog wel zijn.

Op woensdag 27 september van 11 – 15 uur is het mogelijk voor alle inwoners van de gemeente Nieuwkoop en de wijde omgeving om de speciale fietsen uit te proberen. Wel dient er vooraf aangemeld te worden middels onderstaande informatie, zodat er voor u een tijdblok gereserveerd wordt.

Dus, heeft u problemen met fietsen, durft u het niet meer maar zou u het wel graag willen? Neem dan snel contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Sport gisteren 13:32

Nieuwkoop - FC Oudewater; de analyses achteraf

Vooraf gezien was het duel tussen Nieuwkoop en FC Oudewater een belangrijke in de strijd om weg te blijven van de promotie-/degradatieplaatsen. Onze verslaggever Adrie van Lith sprak na afloop van deze wedstrijd met beide trainers...

Pareltjes uit onze samenleving gisteren 11:43

Pareltjes uit onze samenleving: Leo Kooyman

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer: Leo Kooyman, oud voorzitter VON Nieuwkoop.