ProMove

Fiets testdag

Op woensdag 27 september wordt er door ProMove, bewegen & gezondheid, weer een Fiets testdag georganiseerd op een parcours bij de Kaleidoskoop in Nieuwkoop.

Het niet meer kunnen fietsen wordt door veel mensen als een beperking in het dagelijks leven ervaren. Het niet meer kunnen of durven fietsen zorgt er immers voor dat de lichamelijke fitheid steeds verder afneemt. In de praktijk blijkt vaak dat een balansprobleem de oorzaak is waardoor mensen niet meer durven fietsen. Deze balansproblemen treden bijvoorbeeld op bij het op- en afstappen, maar ook de snelle handelingen op een fiets kunnen problemen geven. Op de fiets testdag kan er kennisgemaakt worden met diverse soorten, vaak elektrische, (balans)fietsen zoals een driewieler, een balans fiets of een lage instapfiets. Door deze ‘speciale fietsen’ wordt het fietsen misschien toch weer mogelijk in de toekomst!

De fiets testdag wordt al sinds 2018 elk jaar georganiseerd en is keer op keer een groot succes. Net zoals voorgaande jaren wordt deze dag georganiseerd in samenwerking met fietsenspecialist Van Raam en is dus speciaal bedoeld voor mensen die zich door een chronische aandoening of door hun leeftijd niet meer veilig voelen op een gewone fiets en daardoor gestopt zijn met fietsen terwijl ze het nog wel graag zouden willen.

De fiets testdag staat onder leiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut en ergotherapeut die u helpen om de aanwezige fietsen uit te proberen waarbij er gekeken wordt welke fietsmogelijkheden er voor u nog wel zijn.

Op woensdag 27 september van 11 – 15 uur is het mogelijk voor alle inwoners van de gemeente Nieuwkoop en de wijde omgeving om de speciale fietsen uit te proberen. Wel dient er vooraf aangemeld te worden middels onderstaande informatie, zodat er voor u een tijdblok gereserveerd wordt.

Dus, heeft u problemen met fietsen, durft u het niet meer maar zou u het wel graag willen? Neem dan snel contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.