Advertorial Cultuur

Expositie portretfotograaf Henk Veldhuizen

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar is bij Bakker & De Vos de tweede expositie geopend. Deze keer zijn het de foto’s van Henk Veldhuizen die de praktijkruimtes versieren.

In Nieuwkoop, bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, zijn de pastels van Lies Roos inmiddels alweer de tweeëntwintigste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012 en in Ter Aar volgt, na de eerste tentoonstelling met de kunstwerken van Dicky Slagter-Balvers, nu de tweede expositie met de portretfoto’s van Henk Veldhuizen.

Henk heeft in de portretfotografie zijn passie gevonden. Hij werkt het liefst met mensen omdat het echt samenwerking vraagt om tot een mooi portret te komen. Samen nadenken over hoe het eruit zou kunnen zien en dan een beeld te creëren dat echt anders is dan hetgeen je dagelijks in de spiegel ziet. Dat is zijn uitdaging.

In de foto probeert Henk recht te doen aan de unieke persoon die voor hem staat. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de styling, de belichting en ook aan de achtergrond. Het is mooi als iemand trots kan zijn op zijn of haar portret.

Daarnaast is het ook een uitdaging om een beeld te scheppen dat de toeschouwer dwingt om wat langer te kijken. Een portret waarbij men zich afvraagt wat er in iemand omgaat; wat denkt of voelt die persoon? En ook, wat bedoelt de fotograaf?

Henk raakt ook geïnspireerd door samenwerking met andere kunstenaars. In de expositie in Ter Aar zijn voorbeelden hiervan te zien waarbij hij gebruik heeft gemaakt van de Encaustic Art van Conny Prins. Meer voorbeelden vindt u ook op zijn website: www.hajeve-pictures.nl

U bent van harte welkom om eens binnen te lopen bij Bakker & De Vos in het Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar en een kijkje te nemen bij deze expositie. Uiteraard vragen we u om daarbij rekening te houden met de algemene Corona richtlijnen, dus handen ontsmetten bij binnenkomst, afstand houden en een mondkapje dragen.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.