Advertorial Cultuur

Expositie portretfotograaf Henk Veldhuizen

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar is bij Bakker & De Vos de tweede expositie geopend. Deze keer zijn het de foto’s van Henk Veldhuizen die de praktijkruimtes versieren.

In Nieuwkoop, bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, zijn de pastels van Lies Roos inmiddels alweer de tweeëntwintigste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012 en in Ter Aar volgt, na de eerste tentoonstelling met de kunstwerken van Dicky Slagter-Balvers, nu de tweede expositie met de portretfoto’s van Henk Veldhuizen.

Henk heeft in de portretfotografie zijn passie gevonden. Hij werkt het liefst met mensen omdat het echt samenwerking vraagt om tot een mooi portret te komen. Samen nadenken over hoe het eruit zou kunnen zien en dan een beeld te creëren dat echt anders is dan hetgeen je dagelijks in de spiegel ziet. Dat is zijn uitdaging.

In de foto probeert Henk recht te doen aan de unieke persoon die voor hem staat. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de styling, de belichting en ook aan de achtergrond. Het is mooi als iemand trots kan zijn op zijn of haar portret.

Daarnaast is het ook een uitdaging om een beeld te scheppen dat de toeschouwer dwingt om wat langer te kijken. Een portret waarbij men zich afvraagt wat er in iemand omgaat; wat denkt of voelt die persoon? En ook, wat bedoelt de fotograaf?

Henk raakt ook geïnspireerd door samenwerking met andere kunstenaars. In de expositie in Ter Aar zijn voorbeelden hiervan te zien waarbij hij gebruik heeft gemaakt van de Encaustic Art van Conny Prins. Meer voorbeelden vindt u ook op zijn website: www.hajeve-pictures.nl

U bent van harte welkom om eens binnen te lopen bij Bakker & De Vos in het Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar en een kijkje te nemen bij deze expositie. Uiteraard vragen we u om daarbij rekening te houden met de algemene Corona richtlijnen, dus handen ontsmetten bij binnenkomst, afstand houden en een mondkapje dragen.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.