Advertorial Cultuur

Expositie portretfotograaf Henk Veldhuizen

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar is bij Bakker & De Vos de tweede expositie geopend. Deze keer zijn het de foto’s van Henk Veldhuizen die de praktijkruimtes versieren.

In Nieuwkoop, bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, zijn de pastels van Lies Roos inmiddels alweer de tweeëntwintigste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012 en in Ter Aar volgt, na de eerste tentoonstelling met de kunstwerken van Dicky Slagter-Balvers, nu de tweede expositie met de portretfoto’s van Henk Veldhuizen.

Henk heeft in de portretfotografie zijn passie gevonden. Hij werkt het liefst met mensen omdat het echt samenwerking vraagt om tot een mooi portret te komen. Samen nadenken over hoe het eruit zou kunnen zien en dan een beeld te creëren dat echt anders is dan hetgeen je dagelijks in de spiegel ziet. Dat is zijn uitdaging.

In de foto probeert Henk recht te doen aan de unieke persoon die voor hem staat. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de styling, de belichting en ook aan de achtergrond. Het is mooi als iemand trots kan zijn op zijn of haar portret.

Daarnaast is het ook een uitdaging om een beeld te scheppen dat de toeschouwer dwingt om wat langer te kijken. Een portret waarbij men zich afvraagt wat er in iemand omgaat; wat denkt of voelt die persoon? En ook, wat bedoelt de fotograaf?

Henk raakt ook geïnspireerd door samenwerking met andere kunstenaars. In de expositie in Ter Aar zijn voorbeelden hiervan te zien waarbij hij gebruik heeft gemaakt van de Encaustic Art van Conny Prins. Meer voorbeelden vindt u ook op zijn website: www.hajeve-pictures.nl

U bent van harte welkom om eens binnen te lopen bij Bakker & De Vos in het Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar en een kijkje te nemen bij deze expositie. Uiteraard vragen we u om daarbij rekening te houden met de algemene Corona richtlijnen, dus handen ontsmetten bij binnenkomst, afstand houden en een mondkapje dragen.


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.