Advertorial Cultuur

Expositie portretfotograaf Henk Veldhuizen

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar is bij Bakker & De Vos de tweede expositie geopend. Deze keer zijn het de foto’s van Henk Veldhuizen die de praktijkruimtes versieren.

In Nieuwkoop, bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, zijn de pastels van Lies Roos inmiddels alweer de tweeëntwintigste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012 en in Ter Aar volgt, na de eerste tentoonstelling met de kunstwerken van Dicky Slagter-Balvers, nu de tweede expositie met de portretfoto’s van Henk Veldhuizen.

Henk heeft in de portretfotografie zijn passie gevonden. Hij werkt het liefst met mensen omdat het echt samenwerking vraagt om tot een mooi portret te komen. Samen nadenken over hoe het eruit zou kunnen zien en dan een beeld te creëren dat echt anders is dan hetgeen je dagelijks in de spiegel ziet. Dat is zijn uitdaging.

In de foto probeert Henk recht te doen aan de unieke persoon die voor hem staat. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de styling, de belichting en ook aan de achtergrond. Het is mooi als iemand trots kan zijn op zijn of haar portret.

Daarnaast is het ook een uitdaging om een beeld te scheppen dat de toeschouwer dwingt om wat langer te kijken. Een portret waarbij men zich afvraagt wat er in iemand omgaat; wat denkt of voelt die persoon? En ook, wat bedoelt de fotograaf?

Henk raakt ook geïnspireerd door samenwerking met andere kunstenaars. In de expositie in Ter Aar zijn voorbeelden hiervan te zien waarbij hij gebruik heeft gemaakt van de Encaustic Art van Conny Prins. Meer voorbeelden vindt u ook op zijn website: www.hajeve-pictures.nl

U bent van harte welkom om eens binnen te lopen bij Bakker & De Vos in het Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar en een kijkje te nemen bij deze expositie. Uiteraard vragen we u om daarbij rekening te houden met de algemene Corona richtlijnen, dus handen ontsmetten bij binnenkomst, afstand houden en een mondkapje dragen.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.