Advertorial Cultuur

Expositie portretfotograaf Henk Veldhuizen

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar is bij Bakker & De Vos de tweede expositie geopend. Deze keer zijn het de foto’s van Henk Veldhuizen die de praktijkruimtes versieren.

In Nieuwkoop, bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, zijn de pastels van Lies Roos inmiddels alweer de tweeëntwintigste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012 en in Ter Aar volgt, na de eerste tentoonstelling met de kunstwerken van Dicky Slagter-Balvers, nu de tweede expositie met de portretfoto’s van Henk Veldhuizen.

Henk heeft in de portretfotografie zijn passie gevonden. Hij werkt het liefst met mensen omdat het echt samenwerking vraagt om tot een mooi portret te komen. Samen nadenken over hoe het eruit zou kunnen zien en dan een beeld te creëren dat echt anders is dan hetgeen je dagelijks in de spiegel ziet. Dat is zijn uitdaging.

In de foto probeert Henk recht te doen aan de unieke persoon die voor hem staat. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de styling, de belichting en ook aan de achtergrond. Het is mooi als iemand trots kan zijn op zijn of haar portret.

Daarnaast is het ook een uitdaging om een beeld te scheppen dat de toeschouwer dwingt om wat langer te kijken. Een portret waarbij men zich afvraagt wat er in iemand omgaat; wat denkt of voelt die persoon? En ook, wat bedoelt de fotograaf?

Henk raakt ook geïnspireerd door samenwerking met andere kunstenaars. In de expositie in Ter Aar zijn voorbeelden hiervan te zien waarbij hij gebruik heeft gemaakt van de Encaustic Art van Conny Prins. Meer voorbeelden vindt u ook op zijn website: www.hajeve-pictures.nl

U bent van harte welkom om eens binnen te lopen bij Bakker & De Vos in het Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar en een kijkje te nemen bij deze expositie. Uiteraard vragen we u om daarbij rekening te houden met de algemene Corona richtlijnen, dus handen ontsmetten bij binnenkomst, afstand houden en een mondkapje dragen.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.