Bakker & De Vos
Advertorial Cultuur

Expositie Lies Roos bij Bakker & De Vos

Nieuwkoop,  Sinds de afgelopen week is er weer een nieuwe expositie te zien bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, op de Vijverhof in Nieuwkoop.

Na de prachtige foto’s van Els Frehé zijn het nu de pastels van Lies Roos die de praktijk de komende maanden zullen sieren. Zij verzorgt dit voorjaar alweer de tweeëntwintigste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012.

Lies is woonachtig in Noorden en al ruim 30 jaar bezig met beeldende kunst. Ze kreeg les van verschillende leraren en leraressen en bleef al die tijd zoeken naar de meest geschikte technieken om haar gevoelens over te brengen op het doek. Uiteindelijk kwam ze via houtskool, aquarel en olieverf uit bij haar grote passie “Pastel¨!

Pastel is een soort krijtstift om mee te tekenen. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden kan met pastel ook zeer felle kleuren gemaakt worden. Met het pastelkrijt kan op een schilderachtige wijze getekend worden. Het werk ziet er dan ook uit als een schilderij. De werken die met pastelkrijt worden gemaakt, worden pastels genoemd.

Els tekent met zacht pastelkrijt op een ondergrond van velour karton. Ze vindt haar inspiratie op verschillende manieren zoals in de natuur, tijdens vakanties of gewoon in de eigen omgeving. Het is steeds weer een uitdaging om de sfeer van haar ervaringen via de pastels over te brengen op de toeschouwers. De expositie in de praktijk bestaat uit vele bloemen en landschappen. Daarnaast ook enkele vogels en zelf een pastel met schaatsers.

Helaas is een officiële feestelijke opening van de expositie in deze Corona tijd niet mogelijk maar hierbij bent u van harte uitgenodigd om even binnen te lopen in ons centrum aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop en te genieten van de pastels van Lies.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 10:52

Jworxout: ''I will, I can, I do!''

''Als je bedenkt wat jij wil bereiken, geloof er dan in dat jij dit kan en doe het dan ook. Maar vaak is er een stemmetje in je hoofd die van alles naar jou schreeuwt.''

Advertorial Sport 10 apr. 2021 13:19

Hockeyclub Nieuwkoop op zoek naar nieuwe talenten

De Nieuwkoopse hockeyvereniging telt momenteel al twee damesteams. Die hockeyelftallen zijn zo vol geraakt dat de club nu een derde team wil oprichten. Hiervoor hebben zij nog wat versterkingen nodig. 

Wonen en bouwen 10 apr. 2021 10:46

Wonen en zorgen tegelijk

De eerste (pre-)mantelzorgwoningen in de gemeente zijn met succes gerealiseerd!

Algemeen 10 apr. 2021 09:10

Fraudegevoelige brief van Nextdoor in omloop in Nieuwkoop

In Nieuwkoop kwam op veel adressen een verdachte brief op de mat. In de brief worden bewoners uitgenodigd om lid te worden van een zogenaamde buurtapp genaamd: Nextdoor. Deze app is in opspraak vanwege identiteitsfraude. Een tip van de redactie: verscheur de brief. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 16:33

Toyotarijders meest merktrouw

Is uw volgende auto ook weer een Toyota? De kans is groot van wel. EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyotarijders juist steeds meer. Zelfs dure merken zoals BMW en Mercedes-Benz scoren minder goed. Gemiddeld is 50% van de occasionkopers merktrouw, bij nieuwe auto’s is dat 66%. De meest merktrouwe autobezitters? Toyota rijders!