Bakker & De Vos
Advertorial Cultuur

Expositie Lies Roos bij Bakker & De Vos

Nieuwkoop,  Sinds de afgelopen week is er weer een nieuwe expositie te zien bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, op de Vijverhof in Nieuwkoop.

Na de prachtige foto’s van Els Frehé zijn het nu de pastels van Lies Roos die de praktijk de komende maanden zullen sieren. Zij verzorgt dit voorjaar alweer de tweeëntwintigste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012.

Lies is woonachtig in Noorden en al ruim 30 jaar bezig met beeldende kunst. Ze kreeg les van verschillende leraren en leraressen en bleef al die tijd zoeken naar de meest geschikte technieken om haar gevoelens over te brengen op het doek. Uiteindelijk kwam ze via houtskool, aquarel en olieverf uit bij haar grote passie “Pastel¨!

Pastel is een soort krijtstift om mee te tekenen. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden kan met pastel ook zeer felle kleuren gemaakt worden. Met het pastelkrijt kan op een schilderachtige wijze getekend worden. Het werk ziet er dan ook uit als een schilderij. De werken die met pastelkrijt worden gemaakt, worden pastels genoemd.

Els tekent met zacht pastelkrijt op een ondergrond van velour karton. Ze vindt haar inspiratie op verschillende manieren zoals in de natuur, tijdens vakanties of gewoon in de eigen omgeving. Het is steeds weer een uitdaging om de sfeer van haar ervaringen via de pastels over te brengen op de toeschouwers. De expositie in de praktijk bestaat uit vele bloemen en landschappen. Daarnaast ook enkele vogels en zelf een pastel met schaatsers.

Helaas is een officiële feestelijke opening van de expositie in deze Corona tijd niet mogelijk maar hierbij bent u van harte uitgenodigd om even binnen te lopen in ons centrum aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop en te genieten van de pastels van Lies.


Meer nieuws

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport gisteren 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Gezondheid en welzijn 23 apr. 2024 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.