Google Maps

Expositie in Gezondheidscentrum De Aar

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar heeft Bakker & De Vos een eerste expositie geopend. De kunstwerken van Dicky Slagter zijn hier te bewonderen tot eind februari 2021.

In Nieuwkoop is bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, inmiddels de eenentwintigste expositie, met foto’s van Els Frehé, te zien sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012. De directie is verheugd nu ook in Ter Aar de eerste tentoonstelling te kunnen openen.

Dicky Slagter-Balvert

Dicky Slagter-Balvert is geboren en getogen in Ter Aar en is begonnen met creatieve handvaardigheid toen haar kinderen de basisschool verlieten. Het werken met verschillende materialen inspireerde haar zodanig dat ze zich steeds meer ging richten op het ontwerpen en vormgeven.

Na wat uitstapjes, onder andere beeldhouwen en meubelstoffering, meldde ze zich ruim 10 jaar geleden bij de Kunstakademie in Leiden. Ze specialiseerde zich daar in ruimtelijk werken en gebruikt daarbij vooral materialen die anders in de vuilnisbak zouden belanden.

Het maken van allerlei constructies vindt ze leuk en daarbij mag je best zien hoe het in elkaar zit. Zo gebruikt ze vaak luxaflex lamellen waarbij ze probeert de licht en schaduwwerking te etaleren en gebruik te maken van de eigenschappen hol en bol van het materiaal. Naast de kunstwerken aan de muur is ze de laatste tijd ook steeds meer bezig met installaties in de vrije ruimte.

''U bent van harte welkom om eens binnen te lopen in het Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar en een kijkje te nemen bij de expositie. Uiteraard vragen we u om daarbij rekening te houden met de algemene Corona richtlijnen, dus handen ontsmetten bij binnenkomst, afstand houden en een mondkapje dragen'', aldus Bakker & De Vos.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 15:29

Last van eczeem: Hoe kan dat en wat kun je eraan doen?

Heb jij veel last van eczeem of ben je langdurig verkouden? En hoe komt dat dan? Waarom uiten problemen zich via de huid, longen of slijmvliezen? Hoe kan het dat mensen met huidproblemen langdurig verkouden zijn, en vaak ook een laag energie niveau hebben en/of chronische pijn?

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 14:50

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reageert.

Gemeente vandaag 10:02

Locatiekeuze IKC Langeraar

Ook in Langeraar komt een Integraal Kindcentrum (IKC). De gemeente heeft in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar de meest geschikte locatie. Op basis van dit onderzoekt stelt het college de gemeenteraad voor om het IKC in Langeraar te bouwen op de huidige locatie van basisschool Aeresteijn.

Wonen en bouwen vandaag 08:30

De Zevensprong naar Kwiek

Het begin van 2021 betekende ook officieel het einde van gymnastiekvereniging De Zevensprong. De club is echter niet uit beeld verdwenen en sporten in Zevenhoven kan nog steeds. Buurclub SV Kwiek bracht uitkomst.