Google Maps

Expositie in Gezondheidscentrum De Aar

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar heeft Bakker & De Vos een eerste expositie geopend. De kunstwerken van Dicky Slagter zijn hier te bewonderen tot eind februari 2021.

In Nieuwkoop is bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, inmiddels de eenentwintigste expositie, met foto’s van Els Frehé, te zien sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012. De directie is verheugd nu ook in Ter Aar de eerste tentoonstelling te kunnen openen.

Dicky Slagter-Balvert

Dicky Slagter-Balvert is geboren en getogen in Ter Aar en is begonnen met creatieve handvaardigheid toen haar kinderen de basisschool verlieten. Het werken met verschillende materialen inspireerde haar zodanig dat ze zich steeds meer ging richten op het ontwerpen en vormgeven.

Na wat uitstapjes, onder andere beeldhouwen en meubelstoffering, meldde ze zich ruim 10 jaar geleden bij de Kunstakademie in Leiden. Ze specialiseerde zich daar in ruimtelijk werken en gebruikt daarbij vooral materialen die anders in de vuilnisbak zouden belanden.

Het maken van allerlei constructies vindt ze leuk en daarbij mag je best zien hoe het in elkaar zit. Zo gebruikt ze vaak luxaflex lamellen waarbij ze probeert de licht en schaduwwerking te etaleren en gebruik te maken van de eigenschappen hol en bol van het materiaal. Naast de kunstwerken aan de muur is ze de laatste tijd ook steeds meer bezig met installaties in de vrije ruimte.

''U bent van harte welkom om eens binnen te lopen in het Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar en een kijkje te nemen bij de expositie. Uiteraard vragen we u om daarbij rekening te houden met de algemene Corona richtlijnen, dus handen ontsmetten bij binnenkomst, afstand houden en een mondkapje dragen'', aldus Bakker & De Vos.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur vandaag 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport vandaag 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...