Gemeente Nieuwkoop

Eerste paal IKC De Poel geslagen

Wethouder Tom de Kleer heeft woensdag 19 juni samen met leerlingen van de leerlingenraad de officiële eerste paal geslagen van het Integraal Kindcentrum De Poel in Langeraar.

Kinderen en vertegenwoordigers van alle toekomstige gebruikers van het IKC waren ook bij dit feestelijke moment aanwezig. In het IKC in Langeraar krijgen basisschool Aeresteijn en Stichting Kinderopvang Liemeer (SKL) een plek, ook komt er een gymzaal in het gebouw.

Voorafgaand aan het officiële moment beschilderden kinderen van de school en de kinderopvang heipalen in vrolijke kleuren. Ook is er een tijdscapsule op het terrein begraven met daarin een gehaakte vleermuis (gemaakt door leerkracht Ellen Koning), het verhaal over de kwestie vertraging vleermuis (opgetekend door Sarie Katsman) en een boekje over de geschiedenis van het onderwijs in Langeraar (gemaakt door oud- leerkracht Theo Lustenhouwer en leerkracht Eric de Bruijn).

Wethouder Tom de Kleer: ‘Aan deze eerste paal is heel veel werk voorafgegaan. Belangrijke stappen op weg naar een mooi ontwerp, waar onderwijs en opvang zich in thuis voelen. We hadden ook tegenvallers, zoals de vertraging van de sloop door vleermuizen. Grote dank gaat daarom uit naar al diegenen die zich al jaren enthousiast en vol energie inzetten om hier, midden in het centrum van Langeraar, een gebouw neer te zetten waar het hele dorp trots op kan zijn. We gaan ons uiterste best doen om over iets minder dan een jaar dit gebouw in gebruik te kunnen nemen.”


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.