SBN

Eerste 15 kandidaten gemeenteraadsverkiezingen Samen Beter Nieuwkoop bekend

Samen Beter Nieuwkoop heeft de eerste 15 kandidaten van haar kandidatenlijst gepresenteerd. De top 15 bestaat uit enthousiaste nieuwe kandidaten plus de huidige bekende Samen Beter Nieuwkoop ploeg.

De 55 jarige fractievoorzitter Lizet Keijzers uit Zevenhoven, ervaren raadslid (sinds 2014), voert de lijst aan. “Ook dit jaar is onze kandidatenlijst tot aan de nok toe gevuld met maar liefst 50 fantastische en zeer betrokken inwoners uit al onze mooie dorpen. Onze kandidatenlijst is zeer divers van samenstelling met daarin jong en oud, verschillende achtergronden en ervaringen en al onze dorpen daarin vertegenwoordigd. Met de 50 SBN-ers gaan wij weer een mooie verkiezingscampagne neerzetten."

Oude vertrouwde gezichten

Op 2 staat Guus Elkhuizen, die gedurende 12 jaar de wethouder namens Samen Beter Nieuwkoop is. Hij woont in Woerdense Verlaat, is gespecialiseerd in de leefomgeving zoals openbare ruimte, mobiliteit, wonen, sport, ruimtelijke ordening en Schiphol en heeft tot in Den Haag naam en faam gemaakt op het stikstofdossier (natuur). SBN-raadsleden Ines de Ridder (3. Nieuwkoop), Mariëlle de Romijn (4. Ter Aar), Wilfred Geerlof (5. Noorden), Leo Visser (6. Nieuwkoop) en Bianca Verhage (9. Nieuwkoop), zijn ook allemaal terug te vinden bij de eerste 15 kandidaten. Ook de kersverse SBN-er Lise Domburg-Rietveld (28 jaar, Zevenhoven), lid van de fractie sinds december 2021, doet mee op plaats 11. Net als de 17 jaar jonge Dyanne Metzelaar uit Nieuwveen, bij de fractie sinds eind 2020. Zij staat op plaats 13.

Nieuw bloed: jong én oud

Onder de eerste 15 kandidaten, zijn er zes nieuwe kandidaten. Laura Kroes (28 jaar), woonachtig in Ter Aar en werkzaam als onderwijzeres in Langeraar komt - met stip - binnen op plaats 8. Remco Hendriks, die begin 2020 na 10 jaar de politiek verliet en breed bekend is onze gemeente, maakt zijn rentree op plaats 7. Zijn passies zijn voetbal (hij is trainer en jeugdcoördinator bij Altior) en onderwijs, waarin hij werkzaam is. De 29 jarige Yazan Abd Alnour uit Ter Aar, financieel deskundige werkzaam in de accountancy, komt nieuw binnen op plaats 10. Hij woont nu vijf jaar in onze gemeente en wil graag zijn bijdrage aan onze mooie Nieuwkoopse samenleving leveren. De Nieuwkoopse voetbalfanaat Johan Boers, gepensioneerd en daarvoor werkzaam als teamleider bij de buitendienst van onze gemeente, staat op plaats 12. Op 14 is de in Nieuwveen alom bekende Kees Verhaar te vinden. Uit Noorden staat Ank Mourits, in het dagelijks leven coach/counselor en lifecoach en actief bij dorpsraad de Koet, op plaats 15.

Begin februari presenteert SBN de complete lijst. 


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquĂȘte flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.