Oudshoorn

Een verbindend vuurtje om mensen een warm hart toe te dragen

Het Oranje Fonds is een actie gestart om verbinding zichtbaar te maken. Als symbool om mensen een warm hart toe te dragen, kun je gratis een raamsticker van een vlam aanvragen. 

“Het is een heel zwaar jaar voor velen, maar het heeft ons ook laten zien hoeveel mensen bereid zijn iets voor een ander te doen. Maar daar staan de tijdlijnen niet vol mee”, zegt Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds. Vanuit veel mensen is de bereidheid om iets te doen groot, maar weten ze niet hoe ze iets kunnen bijdragen. Daarom heeft het Oranje Fonds de vlam bedacht.

De vlam is een symbool van ‘warmhartigheid’. Het geeft licht in de duisternis en straalt warmte uit. “Door zo’n raamsticker aan te vragen kunnen mensen uitdragen dat niemand er alleen voor moet staan in onze samenleving. Zo vestigen we aandacht op een positief collectief gevoel. Als iemand langs jouw raam loopt die diezelfde sticker heeft hangen, weet diegene: daar woont iemand die er net zo over denkt als ik. Dat creëert verbondenheid.”

Zelf meedoen? Via deze pagina kun je gratis een vlam aanvragen, zodat je deze op jouw raam kunt plakken.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 15:29

Last van eczeem: Hoe kan dat en wat kun je eraan doen?

Heb jij veel last van eczeem of ben je langdurig verkouden? En hoe komt dat dan? Waarom uiten problemen zich via de huid, longen of slijmvliezen? Hoe kan het dat mensen met huidproblemen langdurig verkouden zijn, en vaak ook een laag energie niveau hebben en/of chronische pijn?

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 14:50

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reageert.

Gemeente vandaag 10:02

Locatiekeuze IKC Langeraar

Ook in Langeraar komt een Integraal Kindcentrum (IKC). De gemeente heeft in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar de meest geschikte locatie. Op basis van dit onderzoekt stelt het college de gemeenteraad voor om het IKC in Langeraar te bouwen op de huidige locatie van basisschool Aeresteijn.

Wonen en bouwen vandaag 08:30

De Zevensprong naar Kwiek

Het begin van 2021 betekende ook officieel het einde van gymnastiekvereniging De Zevensprong. De club is echter niet uit beeld verdwenen en sporten in Zevenhoven kan nog steeds. Buurclub SV Kwiek bracht uitkomst.