Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.  

Dagelijks drukken al enkele inwoners uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop, waar Tom in de buurt actief is, op de roze chatknop die onderaan staat op www.tomindebuurt.nl. Met name is het chatten handig voor als u al langer met een probleem rondloopt waar u zelf niet uitkomt en u afvraagt wat u moet of kan doen.

Begin van een oplossing

Bij chatten krijgt u direct antwoord; u gaat per chat al typend in gesprek met een wijkcoach. Niet dat we gelijk een oplossing kunnen beloven voor een probleem waar u al langer mee rondloopt, maar wijkcoaches hebben wel de kennis en ervaring in huis om u verder te helpen; ofwel om verandering te bewerkstelligen. Onze ervaring is dat u in de chat heel goed mogelijkheden kan verkennen. U kunt uw zorgen uiten, stoom afblazen en vertellen waarmee u zit. Wijkcoaches kunnen u vetellen welke ondersteuning mogelijk is, waar u moet zijn en waar u rekening mee moet houden. En dat is vaak het begin van een oplossing.

Anoniem en gratis

Chatten is anoniem en gratis. Een chat met een wijkcoach levert informatie, inzichten en mogelijke oplossingsrichtingen op waarbij u zich nog tot niets verplicht hoeft te voelen. Dus heel handig als u ergens mee ziet waar u graag anoniem advies over zou willen krijgen.

Allerlei vragen

Wat voor een soort vragen kunt u Tom in de buurt per chat stellen? Wij gaan over ondersteuning en zorg dichtbij huis. Dus alle vragen die daarmee te maken hebben. Bijvoorbeeld ‘Ik zit niet lekker in mijn vel”. “Ik ziet het niet meer ziet zitten. ‘Ik maak me zorgen over mijn buren omdat ze veel onheilspellende geluiden hoor’. ‘Ik wil scheiden, maar ik weet niet weet waar ik moet beginnen.’ ‘Ik sta mijn moeder bij als mantelzorger, maar kan dit niet meer aan.’ ‘Ik heb financiële problemen en ben bang mijn huis uitgezet te worden. Maar ook: “Ik wil een activiteit in de buurt doen’. “Waar kan ik vrijwilligerswerk doen? Ik zou graag assertiever worden.” Kijk eens op de website – ga naar de chatknop en stel uw vraag.  

Praktisch

Chatten kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. De roze chatknop staat onderaan de pagina en is ook te vinden via de deze link. Daarnaast kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bellen met T 088-9004567 en 24 uur per dag uw vraag doorgeven via het contactformulier.


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...