Bibliotheek Rijn en Venen

Duurzaam in 2023 met de bieb

Wil jij in 2023 ook duurzamer gaan leven? Kom dan inspiratie opdoen bij de Bibliotheek in Nieuwkoop en Ter Aar. Iedere maand is er voor jong en oud een gratis ‘groene’ activiteit!

In het eerste kwartaal van 2023 staan er weer diverse, leuke activiteiten op het duurzame programma. Voor volwassenen is er een kookworkshop over (vaker) vegetarisch eten, een creatieve upcycle-workshop (Valentijnsspecial) en een interactieve lezing over een klimaatbestendige tuin.

Ook kinderen kunnen kennismaken met duurzame onderwerpen tijdens de zogenaamde ‘GroenMakers’: activiteiten voor kids van 6 tot 12 jaar. Breng met het gezin een bezoek aan boerderij De Vosseburch of laat je kind creatief aan de slag gaan tijdens de plasticsoep-activiteit of de ‘pimp je kleding’ workshop bij Triggr.

Programmacoördinator Dewi Visser is enthousiast over de ontwikkelingen van de afgelopen periode. “Steeds meer inwoners weten onze duurzame activiteiten te vinden. Zo hadden we laatst een drukbezochte kledingruil, waar zo’n 350 kledingstukken zijn geruild!”

Informatie en aanmelden Kijk voor meer informatie over het Huis van Duurzaamheid en het volledige activiteitenprogramma op de website.

De duurzaamheidsprogrammering van het Huis van Duurzaamheid is een samenwerking met de gemeente en lokale, duurzame ondernemers en organisaties.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.