Dry Needling bij pijn en spierspanning

Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van spieren met als doel vermindering van pijnklachten en spierspanning.

Bij Dry Needling wordt, net als bij acupunctuur, gebruikgemaakt van zeer dunne naaldjes. Echter bij acupunctuur worden meestal meerdere naaldjes gebruikt die ook enige tijd in het lichaam blijven zitten en effect hebben op de energiebanen in het lichaam. Bij Dry Needling werkt dit anders.

Dry Needling grijpt namelijk aan op myofasciale triggerpoints. Dit zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die, naast lokale drukpijn, ook vaak een voor de patiënt herkenbare uitstralende pijn kunnen veroorzaken. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting, overtraining maar ook door bijvoorbeeld een val of trauma. Door met een dunne naald gericht in deze triggerpoints te prikken treedt een snelle pijnvermindering en ontspanning op in de spier. Het hele pijngebied wordt daardoor vaak ook beter toegankelijk voor manuele therapie en oefentherapie.

Het inbrengen van het dunne naaldje voelt u vrijwel niet. Als het triggerpoint wordt aangeprikt wordt kan de spier wel even aanspannen en een verkrampt gevoel geven, hetgeen gepaard kan gaan met lokale pijn en soms ook met de uitstralende pijn. Kort daarna ontspant de spier zich meestal en trekt de pijn weg.

Dry Needling is een onderdeel van de behandeling fysiotherapie of manuele therapie en er worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Indien uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, dan vallen ook de kosten voor ry Needling hier dus onder.

Wilt u meer weten over Dry Needling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ProMove, bewegen & gezondheid. Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-603195, stuur een mail naar info@promove.nu of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. Meer informatie vindt u ook op www.promove.nu


Meer nieuws

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport gisteren 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Gezondheid en welzijn 23 apr. 2024 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige 23 apr. 2024 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.