Dry Needling bij pijn en spierspanning

Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van spieren met als doel vermindering van pijnklachten en spierspanning.

Bij Dry Needling wordt, net als bij acupunctuur, gebruikgemaakt van zeer dunne naaldjes. Echter bij acupunctuur worden meestal meerdere naaldjes gebruikt die ook enige tijd in het lichaam blijven zitten en effect hebben op de energiebanen in het lichaam. Bij Dry Needling werkt dit anders.

Dry Needling grijpt namelijk aan op myofasciale triggerpoints. Dit zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die, naast lokale drukpijn, ook vaak een voor de patiënt herkenbare uitstralende pijn kunnen veroorzaken. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting, overtraining maar ook door bijvoorbeeld een val of trauma. Door met een dunne naald gericht in deze triggerpoints te prikken treedt een snelle pijnvermindering en ontspanning op in de spier. Het hele pijngebied wordt daardoor vaak ook beter toegankelijk voor manuele therapie en oefentherapie.

Het inbrengen van het dunne naaldje voelt u vrijwel niet. Als het triggerpoint wordt aangeprikt wordt kan de spier wel even aanspannen en een verkrampt gevoel geven, hetgeen gepaard kan gaan met lokale pijn en soms ook met de uitstralende pijn. Kort daarna ontspant de spier zich meestal en trekt de pijn weg.

Dry Needling is een onderdeel van de behandeling fysiotherapie of manuele therapie en er worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Indien uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, dan vallen ook de kosten voor Dry Needling hier dus onder.

Wilt u meer weten over Dry Needling of wilt u een afspraak maken? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!