Dry Needling bij pijn en spierspanning

Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van spieren met als doel vermindering van pijnklachten en spierspanning.

Bij Dry Needling wordt, net als bij acupunctuur, gebruikgemaakt van zeer dunne naaldjes. Echter bij acupunctuur worden meestal meerdere naaldjes gebruikt die ook enige tijd in het lichaam blijven zitten en effect hebben op de energiebanen in het lichaam. Bij Dry Needling werkt dit anders.

Dry Needling grijpt namelijk aan op myofasciale triggerpoints. Dit zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die, naast lokale drukpijn, ook vaak een voor de patiënt herkenbare uitstralende pijn kunnen veroorzaken. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting, overtraining maar ook door bijvoorbeeld een val of trauma. Door met een dunne naald gericht in deze triggerpoints te prikken treedt een snelle pijnvermindering en ontspanning op in de spier. Het hele pijngebied wordt daardoor vaak ook beter toegankelijk voor manuele therapie en oefentherapie.

Het inbrengen van het dunne naaldje voelt u vrijwel niet. Als het triggerpoint wordt aangeprikt wordt kan de spier wel even aanspannen en een verkrampt gevoel geven, hetgeen gepaard kan gaan met lokale pijn en soms ook met de uitstralende pijn. Kort daarna ontspant de spier zich meestal en trekt de pijn weg.

Dry Needling is een onderdeel van de behandeling fysiotherapie of manuele therapie en er worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Indien uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, dan vallen ook de kosten voor ry Needling hier dus onder.

Wilt u meer weten over Dry Needling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ProMove, bewegen & gezondheid. Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-603195, stuur een mail naar info@promove.nu of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. Meer informatie vindt u ook op www.promove.nu


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.