Kaleidoskoop

Druk bezocht jubileumweekend Kaleidoskoop

Het tienjarig bestaan van Theater Kaleidoskoop is tijdens een cultureel weekend met veel goed bezochte voorstellingen gevierd.

Vrijdag 10 juni startte het weekend met de prachtige jeugdvoorstelling “Ezelsei” dat door Koomans Poppentheater werd opgevoerd. Vrijdagavond zagen meer dan 70 filmliefhebbers de filmklassieker Westside Story. De zaterdag begon met een rondgang trommelgroep Sambarulho. Luid en duidelijk was deze groep aanwezig in het dorp om aandacht te vragen voor de officiële opening van het jubileumweekend om 10:00 uur.

Taart

Dat lukte prima en in het bijzijn van vele tientallen aanwezigen heette Kaleidoskoop voorzitter Wim Heijser de belangstellenden welkom. Heijser blikte tijdens de opening terug op de moeizame start en de stille Covid-periode. Hij vertelde erg trots te zijn op de vele vrijwilligers die belangeloos telkens weer hun beste beentje voorzetten. Daarnaast vroeg Heijser wat meer erkenning van de gemeente. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn was present om de felicitaties over te brengen. In een reactie op de oproep van Heijser vertelde Van Duijn dat er in het nieuwe coalitieakkoord ook aandacht is voor Kaleidoskoop. De beide heren sneden vervolgens een grote taart aan, als start van het weekend. Leden van het dweilorkest van Eensgezind zorgden voor een muzikale bijdrage.

Later die dag verzorgde musicalvereniging Eigenwijs een sneak preview van hun musical Charlie en de Chocoladefabriek, die eind juni in Bodegraven wordt opgevoerd.

Leerlingen van balletschool Sietske van Kan lieten in een uitgebreide “open les” zien wat de verschillende groepen allemaal doen. Aan het einde van de middag was er bingo.

Maestro

In samenwerking met Eensgezind werd ’s avonds “Maestro” gehouden. Vier  bekende Nieuwkopers (Robbert-Jan van Duijn, Marcel Plasmeijer, Liselotte v.d. Zwet en Caroline Nolet) namen het dirigeerstokje ter hand om te kijken wie zich “maestro van Nieuwkoop” mocht noemen. De jury bepaalde dat Marcel Plasmeijer en Liselotte v.d. Zwet de twee beste dirigenten waren. De achttien orkestleden bepaalden daarna dat Marcel uiteindelijk de titel pakt. Dirigent Nick Hoogland begeleidde deze avond niet alleen het orkest, maar ook de kandidaten en het publiek op enthousiasmerende wijze.

De derde en laatste dag van het jubileumweekend begon zondag met een ontbijtquiz. Rond het middaguur volgden twee workshops met Sjef-kok Torrie. Tientallen kinderen leerden een tekening maken, die ze zelf konden opeten.

Tekst loopt door onder de foto.

Jubileum Kaleidoskoop

Meezingen

Cor Bakker, Fay Lovsky en Remco Vrijdag brachten ’s middags tijdens een meezing familieconcert liedjes die iedereen kende. Ze werden in een volle theaterzaal dan ook uit volle borst meegezongen. Patrick Nederkoorn gaf samen met Guido v.d. Meent (piano) een voorproefje van de voorstelling die het publiek in het voorjaar in Kaleidoskoop kan zien.

Rond 17:00 uur kon voorzitter Heijser alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Hij refereerde aan de goed bezochte voorstellingen en toostte met het aanwezige publiek op een mooie toekomst voor Theater Kaleidoskoop. Coverband The Chill zorgde daarna voor een gezellige en ontspannen afsluiting van dit drukke theaterweekend.

Wie meer wil weten over voorstellingen in het nieuwe seizoen 22/23 kan terecht op www.theater-kaleidoskoop.nl  


Meer nieuws

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport gisteren 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Gezondheid en welzijn 23 apr. 2024 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige 23 apr. 2024 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.