Pexels

Dorpsboerderij Nieuwkoop is weer open

Dorpsboerderij Nieuwkoop (her)opende 15 oktober haar deuren voor bezoekers. Na een zware periode door de vogelgriep heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit groen licht gegeven. 

Wethouder Antoinette Ingwersen is blij dat bezoekers weer welkom zijn en dat ook de vrijwilligers weer aan de slag kunnen. En dat gebeurde ook. De varkentjes Idem en Dito voerden actie op het parkeerterrein en ontvingen maar liefst 793 Jumbo-vouchers van passerende klanten. Samen met andere giften en statiegeldflessen is er ruim 400 euro opgehaald. Met dat geld schaffen de vrijwilligers van de Dorpsboerderij nieuwe materialen aan, die nodig zijn voor het beheer van de boerderij en de verzorging van de dieren. 

Vogels in de toekomst

De vrijwilligers waren erg blij dat de boerderij weer open mocht en ook de eerste bezoekers kwamen al een kijkje nemen. De stichting gaat bekijken of er in de toekomst toch weer kippen, eenden, pauwen en andere vogels gehouden kunnen worden. De geiten, schapen, konijnen, hertjes en varkens en andere dieren zien ernaar uit om weer bewonderd te worden. Komt u snel een kijkje nemen? 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:32

Nieuwkoop - FC Oudewater; de analyses achteraf

Vooraf gezien was het duel tussen Nieuwkoop en FC Oudewater een belangrijke in de strijd om weg te blijven van de promotie-/degradatieplaatsen. Onze verslaggever Adrie van Lith sprak na afloop van deze wedstrijd met beide trainers...

Pareltjes uit onze samenleving gisteren 11:43

Pareltjes uit onze samenleving: Leo Kooyman

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer: Leo Kooyman, oud voorzitter VON Nieuwkoop.