Pexels

Dorpsboerderij Nieuwkoop is weer open

Dorpsboerderij Nieuwkoop (her)opende 15 oktober haar deuren voor bezoekers. Na een zware periode door de vogelgriep heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit groen licht gegeven. 

Wethouder Antoinette Ingwersen is blij dat bezoekers weer welkom zijn en dat ook de vrijwilligers weer aan de slag kunnen. En dat gebeurde ook. De varkentjes Idem en Dito voerden actie op het parkeerterrein en ontvingen maar liefst 793 Jumbo-vouchers van passerende klanten. Samen met andere giften en statiegeldflessen is er ruim 400 euro opgehaald. Met dat geld schaffen de vrijwilligers van de Dorpsboerderij nieuwe materialen aan, die nodig zijn voor het beheer van de boerderij en de verzorging van de dieren. 

Vogels in de toekomst

De vrijwilligers waren erg blij dat de boerderij weer open mocht en ook de eerste bezoekers kwamen al een kijkje nemen. De stichting gaat bekijken of er in de toekomst toch weer kippen, eenden, pauwen en andere vogels gehouden kunnen worden. De geiten, schapen, konijnen, hertjes en varkens en andere dieren zien ernaar uit om weer bewonderd te worden. Komt u snel een kijkje nemen? 


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.