GGD Hollands Midden

Dit zijn de resultaten uit de corona teststraten in de regio

Sinds 1 juni mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het coronavirus. Tussen 1 juni en 15 juni zijn er 113.800 testen afgenomen bij de speciaal ingerichte GGD locaties. Maar hoe was dat de afgelopen week? En wat zijn de resultaten in onze gemeente?

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Eerder liet GGD Hollands Midden weten dat er in de eerste twee weken 113.800 testen werden afgenomen in de teststraten in de regio. In de week van 15 tot en met 21 juni zijn er in totaal 3259 coronatesten afgenomen in de regio Hollands Midden. Hiervan hebben 50 personen corona, waaronder 1 kind onder de 11 jaar. In totaal bleek 1,6% van het aantal testen positief. Dat is een half procent minder dan vorige week. De overgrote meerderheid heeft dus geen corona. In Nieuwkoop werd er één persoon positief op corona getest.

Geen nieuwe coronaclusters

Er zijn geen nieuwe coronaclusters ontstaan, iets waar GGD Hollands Midden eerder wel bang voor was. Coronaclusters komen voor wanneer een persoon met corona met veel andere personen contact heeft gehad en zich hierbij niet aan de hygiënemaatregelen heeft gehouden. Die personen hebben op hun beurt vaak ook weer contact gehad met anderen. Op die manier krijgt corona de kans zich snel te verspreiden.

GGD Hollands Midden: “Bij 3 of meer besmettingen binnen één groep, zoals een school of bedrijf, spreken wij van een cluster. In de week van 1-7 juni rapporteerden wij clusters in Gouda (1) en Katwijk (2). Deze clusters hebben geen nieuwe besmettingen opgeleverd en vormen inmiddels ook geen bedreiging meer. Het onderzoek naar deze clusters is dan ook officieel afgerond.”

Uit het bron- en contactonderzoek van GGD Hollands Midden blijkt dat de nieuwe besmettingen niet binnen een groep zijn ontstaan. Er zijn dan ook geen nieuwe clusters, iets waar GGD Hollands Midden erg blij mee is. “Wij zijn blij dat er afgelopen week geen nieuwe clusters zijn ontstaan, het goed gaat op de scholen en dat de percentages positieve testen laag blijven. Toch blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de gedragsregels houdt. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.”


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...