Dit zijn de kandidaten van het CDA!

Het CDA Nieuwkoop heeft de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen gepresenteerd. In de top 5 zijn -naast huidige raadsleden- twee nieuwe gezichten aan de lijst toegevoegd. Hiermee zet het CDA een sterk team neer om de komende vier jaar plaats te nemen in de Gemeenteraad.

De lijst wordt aangevoerd door Antoinette Ingwersen, op dit moment wethouder Economische Zaken, Openbare ruimte, Recreatie & toerisme, Mobiliteit en Financiën. Zij is door de leden van de lokale CDA afdeling gekozen tot lijsttrekker voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen. Voordat Ingwersen actief werd in de politiek had zij verschillende functies bij de Politie, meest recent als Politiecommissaris en Sectorhoofd bij de Politieacademie.

In de top 5 zijn zowel nieuwe als bekende gezichten terug te vinden. Zo zijn huidige raadsleden Leon Zoet (Langeraar) en Kees Egberts (Ter Aar) herkiesbaar voor een nieuwe periode. Beide zijn al jaren betrokken bij de Nieuwkoopse politiek, waarbij Egberts de afgelopen periode de rol van fractievoorzitter heeft ingevuld. Nieuw op de lijst zijn Romy van Dijk (Ter Aar) en Rowan van Leeuwen (Nieuwveen) en zorgen voor vernieuwing op de CDA kandidatenlijst. Op dit moment is Romy van Dijk al actief binnen de gemeenteraad als fractie-assistent. Dit doet zij naast haar studie rechten aan de Universiteit Leiden. Met haar derde plek op de lijst is zij beschikbaar voor een plek in de raad.

De rest van de kieslijst is een mix van inwoners die het CDA ondersteunen met hun plek op de lijst. Lijsttrekker Antoinette Ingwersen krijgt energie van de steun van deze inwoners: “Het laat zien dat het CDA aanspreekt en breed vertegenwoordigd is in de gemeente”.

Jamiel Arens, voorzitter van het CDA Nieuwkoop: “Ik ben enorm trots op deze lijst en ook vooral ook met de top 5. Het is een mooie mix van ervaring en frisse gezichten. Het team sluit naadloos aan op onze visie op de maatschappij, waar mensen samen komen om hét verschil te maken. Met deze betrokken en enthousiaste kandidaten gaan wij dat verschil maken.”

De totale lijst van het CDA ziet er als volgt uit:

Antoinette Ingwersen (Nieuwveen)

Leon Zoet (Langeraar)

Romy van Dijk (Ter Aar)

Rowan van Leeuwen (Nieuwveen)

Kees Egberts (Ter Aar)

Elise Splinter (Nieuwveen)

Christa Kempenaar (Noorden)

Henk Bakker (Nieuwkoop)

Brent Wijshijer (Zevenhoven)

Arie van Wijk (Nieuwkoop)

Nick Draper (Nieuwkoop)

Jan van Tol (Langeraar)

Leo Kooijman (Nieuwkoop)

Sandra Versluis-Hölscher (Langeraar)

Nicolette Oosterhof-Heemskerk (Noordeinde)

Saskia van Heusden (Ter Aar)

Tineke van der Meer (Nieuwveen)

Nico Jonker (Ter Aar)

Alex Mac-Lean (Nieuwveen)

Frank Lek (Langeraar)

John van der Zwaan (Nieuwveen)

Sjors Verhage (Nieuwkoop)

Jan Leliveld (Nieuwveen)

Marcel van Tol (Langeraar)

Michel Vollebregt (Nieuwkoop)

Trudy Veninga (Zevenhoven)

Hans Disch (Nieuwkoop)

Greet Prins (Nieuwkoop)


Meer nieuws

Cultuur vandaag 14:28

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: De Kindermuziekweek, Film: the Old Oak (ook mogelijk met buffet) en Theater: de Mannen van Naam met “Sterke verhalen en mooie liedjes.”

Sport vandaag 08:55

Geslaagde Waterlanders volleybalclinic voor team van Jumbo Bas Bobeldijk

Op donderdagavond 21 maart was Sporthal de Steupel in Nieuwkoop het toneel voor een energieke volleybalclinic, georganiseerd door de selectietrainers van Volleybalvereniging Waterlanders. De clinic trok de aandacht van acht enthousiaste medewerkers van Jumbo Bas Bobeldijk uit Nieuwkoop, die zich hadden ingeschreven voor dit sportieve uitje.

Sport gisteren 15:02

Eindelijk weer….!

“Jaaah…, want het is wel 7 jaar geleden dat we onze laatste onderlinge turnwedstrijden konden organiseren", zegt trainer Micha Esman (19) van sportvereniging Kwiek. "Sowieso kon dat tijdens de coronajaren niet en ook door de samenvoeging van Kwiek met gymnastiekvereniging de Zevensprong (Zevenhoven) en Advendo (Ter Aar) - resp. 2020 en 2022 - lukte het gewoon niet om dat óók nog te organiseren..! Maar het is voor de kinderen natuurlijk wel leuker om ergens naar toe te trainen en aan (groot-)ouders te laten zien, wat ze geleerd hebben.”

Maatschappij gisteren 09:57

Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.

Politie 26 mrt. 2024 21:26

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop vaak succesvol

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop zijn vaak succesvoller dan in andere Zuid Hollandse gemeenten. Het aantal inbraken valt relatief mee, maar bij maar liefst 84,4% is de inbraak geslaagd. Hiermee staat Nieuwkoop op de 3e plek in de provincie Zuid Holland.

Natuur en recreatie 26 mrt. 2024 13:33

Fietsgroep Langeraar io.

Bart van Poppel en zijn vrouw Rita wonen sinds 4 jaar in Langeraar en zijn enthousiaste fietsers; in binnen- en buitenland maakten zij al vele mooie tochten. Bart: “Eén van de redenen om in Langeraar te willen wonen is de prachtige omgeving, waarin je heerlijk kunt fietsen. Mijn vrouw is meer van het tour-fietsen. Zelf ben ik vooral een wielrenner met een wat hoger gemiddelde om daarna weer lekker bij te komen.”