Dit zijn de kandidaten van het CDA!

Het CDA Nieuwkoop heeft de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen gepresenteerd. In de top 5 zijn -naast huidige raadsleden- twee nieuwe gezichten aan de lijst toegevoegd. Hiermee zet het CDA een sterk team neer om de komende vier jaar plaats te nemen in de Gemeenteraad.

De lijst wordt aangevoerd door Antoinette Ingwersen, op dit moment wethouder Economische Zaken, Openbare ruimte, Recreatie & toerisme, Mobiliteit en Financiën. Zij is door de leden van de lokale CDA afdeling gekozen tot lijsttrekker voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen. Voordat Ingwersen actief werd in de politiek had zij verschillende functies bij de Politie, meest recent als Politiecommissaris en Sectorhoofd bij de Politieacademie.

In de top 5 zijn zowel nieuwe als bekende gezichten terug te vinden. Zo zijn huidige raadsleden Leon Zoet (Langeraar) en Kees Egberts (Ter Aar) herkiesbaar voor een nieuwe periode. Beide zijn al jaren betrokken bij de Nieuwkoopse politiek, waarbij Egberts de afgelopen periode de rol van fractievoorzitter heeft ingevuld. Nieuw op de lijst zijn Romy van Dijk (Ter Aar) en Rowan van Leeuwen (Nieuwveen) en zorgen voor vernieuwing op de CDA kandidatenlijst. Op dit moment is Romy van Dijk al actief binnen de gemeenteraad als fractie-assistent. Dit doet zij naast haar studie rechten aan de Universiteit Leiden. Met haar derde plek op de lijst is zij beschikbaar voor een plek in de raad.

De rest van de kieslijst is een mix van inwoners die het CDA ondersteunen met hun plek op de lijst. Lijsttrekker Antoinette Ingwersen krijgt energie van de steun van deze inwoners: “Het laat zien dat het CDA aanspreekt en breed vertegenwoordigd is in de gemeente”.

Jamiel Arens, voorzitter van het CDA Nieuwkoop: “Ik ben enorm trots op deze lijst en ook vooral ook met de top 5. Het is een mooie mix van ervaring en frisse gezichten. Het team sluit naadloos aan op onze visie op de maatschappij, waar mensen samen komen om hét verschil te maken. Met deze betrokken en enthousiaste kandidaten gaan wij dat verschil maken.”

De totale lijst van het CDA ziet er als volgt uit:

Antoinette Ingwersen (Nieuwveen)

Leon Zoet (Langeraar)

Romy van Dijk (Ter Aar)

Rowan van Leeuwen (Nieuwveen)

Kees Egberts (Ter Aar)

Elise Splinter (Nieuwveen)

Christa Kempenaar (Noorden)

Henk Bakker (Nieuwkoop)

Brent Wijshijer (Zevenhoven)

Arie van Wijk (Nieuwkoop)

Nick Draper (Nieuwkoop)

Jan van Tol (Langeraar)

Leo Kooijman (Nieuwkoop)

Sandra Versluis-Hölscher (Langeraar)

Nicolette Oosterhof-Heemskerk (Noordeinde)

Saskia van Heusden (Ter Aar)

Tineke van der Meer (Nieuwveen)

Nico Jonker (Ter Aar)

Alex Mac-Lean (Nieuwveen)

Frank Lek (Langeraar)

John van der Zwaan (Nieuwveen)

Sjors Verhage (Nieuwkoop)

Jan Leliveld (Nieuwveen)

Marcel van Tol (Langeraar)

Michel Vollebregt (Nieuwkoop)

Trudy Veninga (Zevenhoven)

Hans Disch (Nieuwkoop)

Greet Prins (Nieuwkoop)


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquĂȘte flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.