Dit zijn de kandidaten van het CDA!

Het CDA Nieuwkoop heeft de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen gepresenteerd. In de top 5 zijn -naast huidige raadsleden- twee nieuwe gezichten aan de lijst toegevoegd. Hiermee zet het CDA een sterk team neer om de komende vier jaar plaats te nemen in de Gemeenteraad.

De lijst wordt aangevoerd door Antoinette Ingwersen, op dit moment wethouder Economische Zaken, Openbare ruimte, Recreatie & toerisme, Mobiliteit en Financiën. Zij is door de leden van de lokale CDA afdeling gekozen tot lijsttrekker voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen. Voordat Ingwersen actief werd in de politiek had zij verschillende functies bij de Politie, meest recent als Politiecommissaris en Sectorhoofd bij de Politieacademie.

In de top 5 zijn zowel nieuwe als bekende gezichten terug te vinden. Zo zijn huidige raadsleden Leon Zoet (Langeraar) en Kees Egberts (Ter Aar) herkiesbaar voor een nieuwe periode. Beide zijn al jaren betrokken bij de Nieuwkoopse politiek, waarbij Egberts de afgelopen periode de rol van fractievoorzitter heeft ingevuld. Nieuw op de lijst zijn Romy van Dijk (Ter Aar) en Rowan van Leeuwen (Nieuwveen) en zorgen voor vernieuwing op de CDA kandidatenlijst. Op dit moment is Romy van Dijk al actief binnen de gemeenteraad als fractie-assistent. Dit doet zij naast haar studie rechten aan de Universiteit Leiden. Met haar derde plek op de lijst is zij beschikbaar voor een plek in de raad.

De rest van de kieslijst is een mix van inwoners die het CDA ondersteunen met hun plek op de lijst. Lijsttrekker Antoinette Ingwersen krijgt energie van de steun van deze inwoners: “Het laat zien dat het CDA aanspreekt en breed vertegenwoordigd is in de gemeente”.

Jamiel Arens, voorzitter van het CDA Nieuwkoop: “Ik ben enorm trots op deze lijst en ook vooral ook met de top 5. Het is een mooie mix van ervaring en frisse gezichten. Het team sluit naadloos aan op onze visie op de maatschappij, waar mensen samen komen om hét verschil te maken. Met deze betrokken en enthousiaste kandidaten gaan wij dat verschil maken.”

De totale lijst van het CDA ziet er als volgt uit:

Antoinette Ingwersen (Nieuwveen)

Leon Zoet (Langeraar)

Romy van Dijk (Ter Aar)

Rowan van Leeuwen (Nieuwveen)

Kees Egberts (Ter Aar)

Elise Splinter (Nieuwveen)

Christa Kempenaar (Noorden)

Henk Bakker (Nieuwkoop)

Brent Wijshijer (Zevenhoven)

Arie van Wijk (Nieuwkoop)

Nick Draper (Nieuwkoop)

Jan van Tol (Langeraar)

Leo Kooijman (Nieuwkoop)

Sandra Versluis-Hölscher (Langeraar)

Nicolette Oosterhof-Heemskerk (Noordeinde)

Saskia van Heusden (Ter Aar)

Tineke van der Meer (Nieuwveen)

Nico Jonker (Ter Aar)

Alex Mac-Lean (Nieuwveen)

Frank Lek (Langeraar)

John van der Zwaan (Nieuwveen)

Sjors Verhage (Nieuwkoop)

Jan Leliveld (Nieuwveen)

Marcel van Tol (Langeraar)

Michel Vollebregt (Nieuwkoop)

Trudy Veninga (Zevenhoven)

Hans Disch (Nieuwkoop)

Greet Prins (Nieuwkoop)


Meer nieuws

Sport gisteren 13:32

Nieuwkoop - FC Oudewater; de analyses achteraf

Vooraf gezien was het duel tussen Nieuwkoop en FC Oudewater een belangrijke in de strijd om weg te blijven van de promotie-/degradatieplaatsen. Onze verslaggever Adrie van Lith sprak na afloop van deze wedstrijd met beide trainers...

Pareltjes uit onze samenleving gisteren 11:43

Pareltjes uit onze samenleving: Leo Kooyman

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer: Leo Kooyman, oud voorzitter VON Nieuwkoop.