Dierendag bij Dorpsboerderij nieuwkoop

Op zaterdag 2 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur viert Dorpsboerderij Nieuwkoop dierendag. De dieren worden extra in het zonnetje gezet en er zijn verschillende activiteiten zoals dieren voeren, dieren borstelen, schminken en pony rijden.

Lievelingsdier

Neem een tekening, foto of knuffel mee en je ontvangt een bakje fruit en groente die je door de hekken kunt voeren aan je favoriete dier. Daarna kun je zonder voer het weiland in en je favoriete dier knuffelen. Is dit Ot de Nederlandse landgeit, Poppi de tamme Bielefelder kip of ben je gek op Woezzie en Knorrie de mini varkentjes?

Idem & Dito

Onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade kunt u genieten van de omgeving en de dieren. Ook kun je kennis maken met onze twee gekke mascottes Idem & Dito en ontdek wie nou Idem is en wie Dito. Om weer extra spullen aan te kunnen schaffen voor onze dieren verkopen wij op deze dag herfst bloemstukjes en mooie leeuwenbekken.

Gratis toegang

Kortom een leuke en gezellige dag in het verschiet. Kom ook en neem je hele familie mee, iedereen is welkom en de toegang is gratis.


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.