Dierendag bij Dorpsboerderij nieuwkoop

Op zaterdag 2 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur viert Dorpsboerderij Nieuwkoop dierendag. De dieren worden extra in het zonnetje gezet en er zijn verschillende activiteiten zoals dieren voeren, dieren borstelen, schminken en pony rijden.

Lievelingsdier

Neem een tekening, foto of knuffel mee en je ontvangt een bakje fruit en groente die je door de hekken kunt voeren aan je favoriete dier. Daarna kun je zonder voer het weiland in en je favoriete dier knuffelen. Is dit Ot de Nederlandse landgeit, Poppi de tamme Bielefelder kip of ben je gek op Woezzie en Knorrie de mini varkentjes?

Idem & Dito

Onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade kunt u genieten van de omgeving en de dieren. Ook kun je kennis maken met onze twee gekke mascottes Idem & Dito en ontdek wie nou Idem is en wie Dito. Om weer extra spullen aan te kunnen schaffen voor onze dieren verkopen wij op deze dag herfst bloemstukjes en mooie leeuwenbekken.

Gratis toegang

Kortom een leuke en gezellige dag in het verschiet. Kom ook en neem je hele familie mee, iedereen is welkom en de toegang is gratis.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.