Gemeente Nieuwkoop

Denk mee over de toekomst van zwembad De Wel

Zwembad De Wel is gebouwd in 1988 en is nu 34 jaar oud. Voor de komende jaren staat grootschalig onderhoud (renovatie) gepland.

Er is onderzoek gedaan naar de kosten van renovatie van het huidige gebouw en de kosten van nieuwbouw. Op basis van dit onderzoek gaat de voorkeur van de gemeenteraad uit naar nieuwbouw. Nieuwbouw zorgt op lange termijn voor lagere kosten en is duurzamer. Renovatie blijft echter een optie tot de resultaten van het locatie onderzoek in de gemeenteraad zijn besproken.

Locatie onderzoek nieuw zwembad

In ons onderzoek naar de meest geschikte locatie voor zwembad De Wel onderzoeken we drie mogelijke locaties:

a) de huidige locatie
b) het voetbalveld van S.V. Nieuwkoop naast het BP tankstation
c) een deel van het terrein van zwembad Aarweide.

Wellicht komen er tijdens het onderzoek nog mogelijke nieuwe locaties in beeld. Ook deze locaties bekijken we dan vanuit de wensen en eisen. Het mogelijk kunnen combineren van functies van verschillende (sport)accommodaties is een belangrijk onderdeel binnen het onderzoek.

Denkt u ook met ons mee?

Om de voor- en nadelen van alle locaties zo goed mogelijk mee te nemen in het onderzoek vragen we inwoners van de gemeente Nieuwkoop om met ons mee te denken. Dit kan via denkmee.nieuwkoop.nl. Op dit platform staan de drie mogelijke locaties verder uitgelegd. U kunt hier een account aanmaken (of inloggen met uw bestaande account). Reageren kan t/m 1 mei 2022.

Wilt u graag meedenken, maar lukt dit niet via Denkmee? Neem dan contact op met José van der Pijl of Marie Monique van der Salm via telefoonnummer 140172.

Op basis van de resultaten van het locatieonderzoek stelt het college in september/oktober één van de locaties voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad kiest uiteindelijk de locatie. 


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...