Van Eijk de Fietsspecialist
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt:... Van Eijk de Fietsspecialist

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Van Eijk de Fietsspecialist.

De grondlegger van de huidige fietsenwinkel (Gerrit van Eijk) startte in 1956 met z’n eigen zaak. “Hij nam de business over van fam. Snijders, van wie de man door een noodlottig ongeluk op het ijs van het Aarkanaal, om het leven kwam. M’n vader bleef werken bij mevrouw Snijders, die hem na verloop van tijd vroeg of hij de zaak niet zelfstandig wilde voortzetten,” zegt zijn zoon Peter. "Aanvankelijk had hij ook wasmachines en dergelijke in de aanbieding, maar later specialiseerde hij zich in fietsen, èn bromfietsen natuurlijk; we hebben heel wat van die Kreidlers en Zündaps verkocht; daar reed vroeger iedereen op… Mijn broer Gert-Jan en ik kwamen in 1978 in de zaak van mijn ouders; wij waren er, als kind en al spelenderwijs altijd al bij…”

In 2011 kwam Jan Bocxe in de zaak als bedrijfsleider: “Ik werkte hier al in mijn jonge jaren en geef nu leiding aan ons team van 12 mensen: 5 mechanikers in de werkplaats, 5 als verkoopadviseur, 1 voor de huishoudelijke zaken en ikzelf." Bovendien is Peter op de achtergrond nog altijd aanwezig en Gert-Jan ’doet’ de financiële administratie.

"We waren ooit aangesloten bij een franchise-netwerk (Profile), maar hebben er bewust voor gekozen om geheel zelfstandig verder te gaan; wij willen geen ’generieke fietsenmaker’ meer zijn, maar ons juist onderscheiden met een geheel eigen eigen assortiment in het sportsegment: race- en triathlonfietsen, mountainbikes en ook elektrische sportfietsen. Behalve het sportsegment is ook de vakantiefiets een speciale discipline in ons bedrijf.  Wat bij ons een topper is: de vakantiefietsen van Santos: van Nederlands makelij, top of the bill, maar verreweg het beste wat op dit moment te koop is. Speciaal voor mensen, die op de fiets verre trektochten maken, soms naar landen met slechte wegen in onherbergzame gebieden… Kenmerk is dat deze fietsen helemaal op maat en naar ieders behoefte worden aangepast, natuurlijk ook afhankelijk van de bestemming; deze vakantiegangers slapen ook liever niet in een hotel, dus alle bagage moet gemakkelijk mee kunnen! Wij zijn ook officieel één van de twee Santos-testcentra in Nederland. Daarom trekken we ook mensen van heinde en ver, die graag eens komen kijken, wat er allemaal kan op zo’n fiets."

Het hele team is gepassioneerd van fietsen. "We zijn allemaal zelf ook actief op de fiets en het is voor ons de mooiste uitdaging om mensen, die ook blij worden van fietsen, te voorzien van een fiets, die preciés bij diegene past. Vooral als blijkt, dat we het onmogelijke toch mogelijk hebben gemaakt. Bikefitting noemen we dat… En dat geldt eigenlijk voor al onze fietsen: er is altijd wel wat… Van alle fietsen, die we verkopen, moeten we er 9 van de 10 ombouwen of aanpassen aan ’n persoonlijke situatie. We zijn er ook op ingericht, dat we die service verlenen, in persoonlijk contact met de klanten en zo dat zij er meestal op kunnen wachten: met ’n kop koffie en Wifi, zodat zij tijdens het wachten nog even kunnen werken ofzo… Dat werkt voor iedereen prettig en spaart tijd en geld."

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport 17 apr. 2024 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.