Valentine Swaab
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Valentine Juwelier

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Valentine Swaab.

“Ik ben opgeleid als uurwerkmaker en goudsmid", zegt Erik Swaab. "Ik kreeg het ambacht mee vanuit de juwelierswinkel van mijn vader in Mijdrecht, die nu van mijn zus is. Nadat ik al 23 jaar een winkel had in Amsterdam, ben ik in Ter Aar begonnen en ik kan zeggen: van Mijdrecht naar Amsterdam was een grotere stap, dan van de stad terug naar ’n dorp.”

Hij vervolgt: “We hebben hier een ’solitaire’ winkel, geheel zelfstandig en zijn niet aangesloten bij een franchiseketen of zoiets. Wat we (ikzelf, 2 parttime-medewerkers en een stagiaire) hier doen is vooral: verkoop van sieraden, juwelen, en horloges van verschillende merken. We zijn dealer van diverse bekende horlogemakers. Daarnaast hebben we ook een grote collectie eigen sieraden èn een ruime keus aan trouw-, verlovings- en gelegenheidsringen. En: reparatie van sieraden en uurwerken. Hoewel je aan moderne horloges - dat zijn eigenlijk pols-computers, die je hartslag, het zuurstofgehalte in je bloed meet èn ook nog kunt zien hoe laat het is - niet zo heel veel kan doen… Behalve nieuwe batterijen inzetten en dan het belangrijkste: weer stof- en waterdicht maken!”

Achter in de winkel is een eigen atelier. “Hier voeren we de reparaties uit en ontwerpen we fraaie nieuwe sieraden, bijvoorbeeld door ’oude’ sieraden om te vormen tot een herinneringssieraad, geheel naar ’t eigen idee van de klant: bijvoorbeeld door de trouwring van de overleden partner samen te voegen met ’n eigen ring of een nieuw sierraad te maken met ’n gelaserde afbeelding of vingerafdruk. Ook kunnen we ’n speciaal assieraad maken; voor ieder wat wils en in alle prijsklassen. Ook geven we cursussen edelsmeden en workshops sieraden maken. Om zelf sieraden te maken, maar ook om zelf te zien, wat allemaal nog méér mogelijk is. Dàt vind ik leuk: mensen blij maken en kennis delen!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.