Valentine Swaab
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Valentine Juwelier

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Valentine Swaab.

“Ik ben opgeleid als uurwerkmaker en goudsmid", zegt Erik Swaab. "Ik kreeg het ambacht mee vanuit de juwelierswinkel van mijn vader in Mijdrecht, die nu van mijn zus is. Nadat ik al 23 jaar een winkel had in Amsterdam, ben ik in Ter Aar begonnen en ik kan zeggen: van Mijdrecht naar Amsterdam was een grotere stap, dan van de stad terug naar ’n dorp.”

Hij vervolgt: “We hebben hier een ’solitaire’ winkel, geheel zelfstandig en zijn niet aangesloten bij een franchiseketen of zoiets. Wat we (ikzelf, 2 parttime-medewerkers en een stagiaire) hier doen is vooral: verkoop van sieraden, juwelen, en horloges van verschillende merken. We zijn dealer van diverse bekende horlogemakers. Daarnaast hebben we ook een grote collectie eigen sieraden èn een ruime keus aan trouw-, verlovings- en gelegenheidsringen. En: reparatie van sieraden en uurwerken. Hoewel je aan moderne horloges - dat zijn eigenlijk pols-computers, die je hartslag, het zuurstofgehalte in je bloed meet èn ook nog kunt zien hoe laat het is - niet zo heel veel kan doen… Behalve nieuwe batterijen inzetten en dan het belangrijkste: weer stof- en waterdicht maken!”

Achter in de winkel is een eigen atelier. “Hier voeren we de reparaties uit en ontwerpen we fraaie nieuwe sieraden, bijvoorbeeld door ’oude’ sieraden om te vormen tot een herinneringssieraad, geheel naar ’t eigen idee van de klant: bijvoorbeeld door de trouwring van de overleden partner samen te voegen met ’n eigen ring of een nieuw sierraad te maken met ’n gelaserde afbeelding of vingerafdruk. Ook kunnen we ’n speciaal assieraad maken; voor ieder wat wils en in alle prijsklassen. Ook geven we cursussen edelsmeden en workshops sieraden maken. Om zelf sieraden te maken, maar ook om zelf te zien, wat allemaal nog méér mogelijk is. Dàt vind ik leuk: mensen blij maken en kennis delen!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.