Ingezonden
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt: Slijterij Bruyntje Beer

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: dit keer Slijterij Bruyntje Beer.

Wijn is zoals mensen: hoe ouder, hoe beter! “Bruintje Beer’ was de ’scheldnaam’ van m’n vader", zegt Karin de Bruijn. "Dat vond hij helemaal niet fijn, maar noemde zijn winkel toch zo, toen hij begon als slijter in Ter Aar."

"We verkopen alle dranken - zowel alcoholisch als ook non-alcoholisch - en voor iedere gelegenheid. Dan bedoel ik vooral alcoholvrij bier en - wijn; frisdrank is voor ons echt bijzaak. Ik hielp al jong in de winkel en was ooit de jongste slijter van Nederland; ik ben er mee opgegroeid dus heb al vroeg geleerd. Het gaat niet om het (te) vele drinken, maar vooral om lekker en gezellig! Nu ben ik ook liquorist: gediplomeerd op gebied van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren, dus ik heb geleerd om blind te kunnen proeven, of beter gezegd:… te ruiken, wat er onder de kurk zit."

"Dat is ook nodig om klanten iets te kunnen vertellen over hetgeen zij willen kopen en goed advies te kunnen geven, bijvoorbeeld wanneer een klant vraagt om 'een fles whisky voor m’n vader, maar niet te rokerig en liefst een beetje zachte'. Zelf ben ik een wijndrinker (in het weekend graag ’n roséetje, lekker bij ’t eten!), maar doordeweeks ook water.

"Mijn broer en ik hebben de zaak overgenomen van onze ouders, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de winkels (ook die in Alphen) en Jo voor de partyservice, groothandel en de horeca: hij kan namelijk beter sjouwen dan ik! Wij zijn een vrije slijter, wat betekent dat we aan niets of niemand iets verplicht zijn. We bepalen zelf wat we willen verkopen en hebben daarom een breed assortiment aan wijn, jenever, whisky, cognac en likeur in onze winkel. Ook hebben we ’n grote keuze in bier: alle grote merken, maar ook lokaal gebrouwen, uit Waddinxveen, Katwijk en Roelofarendsveen. Met glazen en allerlei aanverwante artikelen en Ter Aarse likeurtjes, gemaakt naar eigen recept Op de toonbank staat vandaag ’t Langeraerse Strooplikkertje in de aanbieding."

"Mensen denken vaak, dat een krat bier in de supermarkten door alle aanbiedingen goedkoper is, maar wij verkopen een krat Heineken en Amstel jaarrond voor dezelfde prijs: altijd € 12,95. In de coronatijd zag ik veel teleurgestelde en ’sippe’ mensen. Toen ben ik begonnen met een sandwichboard voor de deur met een grappige spreuk of leuze. En nu komen veel meer mensen toch weer vriendelijk lachend binnen!"

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.