Loek Sassen
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Slagerij Jeff

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: we beginnen met Slagerij Jeff.

Het winkelcentrum van Ter Aar, de zone op en rondom het Linden- en Vosholplein, is als een High Street in Engeland. Hier bevinden zich een groot aantal winkels en bedrijven (32), waar men terecht kan voor de dagelijkse boodschappen en andere (consumenten-)dingen: een verzekering of even naar de apotheek, notaris of fysiotherapeut, een nieuwe bril, fitness, even snuffelen bij de juwelier of voor ’n patatje bij de snackbar.

Prijsvraag

Maar we zoeken ook nog een goede/pakkende naam voor de ’commerciële zone’ van Ter Aar. ’High Street’ is tè Engels vinden wij en dekt ook niet geheel de lading. Weet u/jij een leuke naam voor het centrum? De inzender van de beste/mooiste naam mag bij Bakker de Kruijf een taart (of gebak) met een waarde van € 15 afhalen. Inzendingen, met contactgegevens (tot 15 september) naar: prijsvraagteraar@gmail.com.

Slagerij Jeff

“Ik werkte al sinds mijn 14e als zaterdaghulpje bij slager Jos vd Pijl in Zevenhoven. En ben al die jaren bij hem gebleven, behalve toen ik een tijdje in Australië zat. Toen ik terug kwam vroeg hij: ‘Wil jij een slagersvakopleiding volgen?’ Ik had al horeca-management gestudeerd, maar kwam tot de conclusie dat die werktijden (werken als iedereen vrij is….) mij niet bevielen. En ik was altijd al gek op eten en zelf koken, dus ’n opleiding als slager leek mij wel wat: 5 dagen werken en 1 dag naar school”, zegt Jeffrey Boomhouwer (33) uit Zevenhoven.

“Daarna heb ik nog een tijdje als verkoopadviseur gewerkt bij een groothandel in verse producten: van ananas tot zwezerik en alles wat er tussen zit. Zo kwam ik in allerlei winkels en heb daar veel van geleerd. Ik kwam ook in Ter Aar en hoorde op een zeker moment dat deze slagerij te koop kwam. We zijn geopend in november 2020 en dat was best ’n hectische periode: vlak voor de kerst en alles nieuw! Maar we hadden wel een vliegende start en zijn eigenlijk nu al uit ons jasje gegroeid; er is te weinig ruimte om even te zitten voor de koffie - op zaterdag werken we met 7 man - en opslag van kruiden enzo. Bovendien wil ik zelf nieuwe producten ontwikkelen en - volgens eigen recept - rookvlees en eigen producten kunnen bereiden. Ik heb voorlopig een container voor opslag en koeling achter de winkel laten plaatsen en zo kunnen we weer ’n tijdje vooruit.”

Jeffrey koopt al zijn vlees in bij de grossier. “Gelukkig kan ik 5 keer per week bestellen en weer vers - alles vers! - geleverd krijgen.” De truc van een goede slager? “Niets tekort te komen, maar ook niks overhouden!” Behalve de winkel heeft Slagerij Jeff ook ’n paar grote klanten: “Een restaurant en ook nog één voor wie we soms 80 maaltijden per dag voor de medewerkers bereiden.”

En ja, de plek hier, aan het Lindenplein is volgens hem perfect. “Wat we nog wel missen, vind ik, is een plek, waar mensen even lekker kunnen zitten voor ’n kopje koffie met een broodje, maar verder kun je hier terecht voor àl je boodschappen; twee supermarkten, ’n goede bakker, drogist, groenteman etc. Zelf word ik het meeste blij, als m’n hele toonbank lekker vol ligt met mooie producten, de mensen blij binnenkomen, weer tevreden terugkomen en denken: ‘Daar gebeurt wat, het is er altijd gezellig!’”

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...