Loek Sassen
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Slagerij Jeff

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: we beginnen met Slagerij Jeff.

Het winkelcentrum van Ter Aar, de zone op en rondom het Linden- en Vosholplein, is als een High Street in Engeland. Hier bevinden zich een groot aantal winkels en bedrijven (32), waar men terecht kan voor de dagelijkse boodschappen en andere (consumenten-)dingen: een verzekering of even naar de apotheek, notaris of fysiotherapeut, een nieuwe bril, fitness, even snuffelen bij de juwelier of voor ’n patatje bij de snackbar.

Prijsvraag

Maar we zoeken ook nog een goede/pakkende naam voor de ’commerciële zone’ van Ter Aar. ’High Street’ is tè Engels vinden wij en dekt ook niet geheel de lading. Weet u/jij een leuke naam voor het centrum? De inzender van de beste/mooiste naam mag bij Bakker de Kruijf een taart (of gebak) met een waarde van € 15 afhalen. Inzendingen, met contactgegevens (tot 15 september) naar: prijsvraagteraar@gmail.com.

Slagerij Jeff

“Ik werkte al sinds mijn 14e als zaterdaghulpje bij slager Jos vd Pijl in Zevenhoven. En ben al die jaren bij hem gebleven, behalve toen ik een tijdje in Australië zat. Toen ik terug kwam vroeg hij: ‘Wil jij een slagersvakopleiding volgen?’ Ik had al horeca-management gestudeerd, maar kwam tot de conclusie dat die werktijden (werken als iedereen vrij is….) mij niet bevielen. En ik was altijd al gek op eten en zelf koken, dus ’n opleiding als slager leek mij wel wat: 5 dagen werken en 1 dag naar school”, zegt Jeffrey Boomhouwer (33) uit Zevenhoven.

“Daarna heb ik nog een tijdje als verkoopadviseur gewerkt bij een groothandel in verse producten: van ananas tot zwezerik en alles wat er tussen zit. Zo kwam ik in allerlei winkels en heb daar veel van geleerd. Ik kwam ook in Ter Aar en hoorde op een zeker moment dat deze slagerij te koop kwam. We zijn geopend in november 2020 en dat was best ’n hectische periode: vlak voor de kerst en alles nieuw! Maar we hadden wel een vliegende start en zijn eigenlijk nu al uit ons jasje gegroeid; er is te weinig ruimte om even te zitten voor de koffie - op zaterdag werken we met 7 man - en opslag van kruiden enzo. Bovendien wil ik zelf nieuwe producten ontwikkelen en - volgens eigen recept - rookvlees en eigen producten kunnen bereiden. Ik heb voorlopig een container voor opslag en koeling achter de winkel laten plaatsen en zo kunnen we weer ’n tijdje vooruit.”

Jeffrey koopt al zijn vlees in bij de grossier. “Gelukkig kan ik 5 keer per week bestellen en weer vers - alles vers! - geleverd krijgen.” De truc van een goede slager? “Niets tekort te komen, maar ook niks overhouden!” Behalve de winkel heeft Slagerij Jeff ook ’n paar grote klanten: “Een restaurant en ook nog één voor wie we soms 80 maaltijden per dag voor de medewerkers bereiden.”

En ja, de plek hier, aan het Lindenplein is volgens hem perfect. “Wat we nog wel missen, vind ik, is een plek, waar mensen even lekker kunnen zitten voor ’n kopje koffie met een broodje, maar verder kun je hier terecht voor àl je boodschappen; twee supermarkten, ’n goede bakker, drogist, groenteman etc. Zelf word ik het meeste blij, als m’n hele toonbank lekker vol ligt met mooie producten, de mensen blij binnenkomen, weer tevreden terugkomen en denken: ‘Daar gebeurt wat, het is er altijd gezellig!’”

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.