Marskramer Ter Aar
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Marskramer Ter Aar

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Marskramer Ter Aar.

“Ik begon mijn loopbaan in de detailhandel als medewerker in een sportzaak, waar ik na de detailhandelsschool kwam te werken. Als zoon van een aannemer was mijn ambitie was om ooit een eigen sportwinkel te beginnen, maar op zeker moment kon ik de Marskramer in Kudelstaart - waar ik woon - overnemen en hoorde in 2017, dat die in Ter Aar misschien gesloten zou worden en wilde wel kijken of ik die erbij kon nemen, zodat die voor Ter Aar behouden kon blijven. En zo werd ik eigenaar van twee ’Marskramers’", zegt Martijn van Berkel.

En dat bevalt hem best. "Er is ook niet zo heel veel verschil tussen het verkopen van een sportbroek en een pannenset… Het grootste verschil zit in de verhouding mannen/vrouwen in de winkel; in een sportwinkel is dat globaal 50/50 en hier komen veel meer dames. Gelukkig zijn we sinds deze week weer helemaal open, want tijdens de lockdown was het allemaal wel héél erg lastig. We moesten echt alle zeilen bijzetten om ’t hoofd boven water te houden. De Marskramer is vooral een ’fysieke’ winkel; onze belangrijkste productgroepen zijn huishoudelijke artikelen, woon-accessoires en speelgoed. Daarom willen mensen gewoon graag even snuffelen en rondkijken of er nog iets leuks voor hen bij staat…"

Wat tijdens de lockdown wèl gebeurde: klanten belden op of sturen een WhatsAppje met de vraag: “Hebben jullie ook friteuses of ...?” Dan zetten we er ’n paar bij de ingang klaar, en mochten zij even komen kijken. We hebben geen echte webshop waardoor mensen eenvoudig online kunnen winkelen; dat heeft voor ons op dit moment ook geen prioriteit, maar is ook niet zo eenvoudig… We werken in Ter Aar met een vast team van drie dames: Tabitha, Daniëlle en Sietske, waarvan er altijd twee in de winkel aanwezig zijn om de klanten van dienst te zijn."

“Een verschil tussen de winkelcentra in Kudelstaart en Ter Aar zit in de verscheidenheid van winkelaanbod: Ter Aar is toch iets méér dan een plek waar je alleen je dagelijkse boodschappen kunt doen!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.