Marskramer Ter Aar
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Marskramer Ter Aar

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Marskramer Ter Aar.

“Ik begon mijn loopbaan in de detailhandel als medewerker in een sportzaak, waar ik na de detailhandelsschool kwam te werken. Als zoon van een aannemer was mijn ambitie was om ooit een eigen sportwinkel te beginnen, maar op zeker moment kon ik de Marskramer in Kudelstaart - waar ik woon - overnemen en hoorde in 2017, dat die in Ter Aar misschien gesloten zou worden en wilde wel kijken of ik die erbij kon nemen, zodat die voor Ter Aar behouden kon blijven. En zo werd ik eigenaar van twee ’Marskramers’", zegt Martijn van Berkel.

En dat bevalt hem best. "Er is ook niet zo heel veel verschil tussen het verkopen van een sportbroek en een pannenset… Het grootste verschil zit in de verhouding mannen/vrouwen in de winkel; in een sportwinkel is dat globaal 50/50 en hier komen veel meer dames. Gelukkig zijn we sinds deze week weer helemaal open, want tijdens de lockdown was het allemaal wel héél erg lastig. We moesten echt alle zeilen bijzetten om ’t hoofd boven water te houden. De Marskramer is vooral een ’fysieke’ winkel; onze belangrijkste productgroepen zijn huishoudelijke artikelen, woon-accessoires en speelgoed. Daarom willen mensen gewoon graag even snuffelen en rondkijken of er nog iets leuks voor hen bij staat…"

Wat tijdens de lockdown wèl gebeurde: klanten belden op of sturen een WhatsAppje met de vraag: “Hebben jullie ook friteuses of ...?” Dan zetten we er ’n paar bij de ingang klaar, en mochten zij even komen kijken. We hebben geen echte webshop waardoor mensen eenvoudig online kunnen winkelen; dat heeft voor ons op dit moment ook geen prioriteit, maar is ook niet zo eenvoudig… We werken in Ter Aar met een vast team van drie dames: Tabitha, Daniëlle en Sietske, waarvan er altijd twee in de winkel aanwezig zijn om de klanten van dienst te zijn."

“Een verschil tussen de winkelcentra in Kudelstaart en Ter Aar zit in de verscheidenheid van winkelaanbod: Ter Aar is toch iets méér dan een plek waar je alleen je dagelijkse boodschappen kunt doen!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.