Marskramer Ter Aar
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Marskramer Ter Aar

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Marskramer Ter Aar.

“Ik begon mijn loopbaan in de detailhandel als medewerker in een sportzaak, waar ik na de detailhandelsschool kwam te werken. Als zoon van een aannemer was mijn ambitie was om ooit een eigen sportwinkel te beginnen, maar op zeker moment kon ik de Marskramer in Kudelstaart - waar ik woon - overnemen en hoorde in 2017, dat die in Ter Aar misschien gesloten zou worden en wilde wel kijken of ik die erbij kon nemen, zodat die voor Ter Aar behouden kon blijven. En zo werd ik eigenaar van twee ’Marskramers’", zegt Martijn van Berkel.

En dat bevalt hem best. "Er is ook niet zo heel veel verschil tussen het verkopen van een sportbroek en een pannenset… Het grootste verschil zit in de verhouding mannen/vrouwen in de winkel; in een sportwinkel is dat globaal 50/50 en hier komen veel meer dames. Gelukkig zijn we sinds deze week weer helemaal open, want tijdens de lockdown was het allemaal wel héél erg lastig. We moesten echt alle zeilen bijzetten om ’t hoofd boven water te houden. De Marskramer is vooral een ’fysieke’ winkel; onze belangrijkste productgroepen zijn huishoudelijke artikelen, woon-accessoires en speelgoed. Daarom willen mensen gewoon graag even snuffelen en rondkijken of er nog iets leuks voor hen bij staat…"

Wat tijdens de lockdown wèl gebeurde: klanten belden op of sturen een WhatsAppje met de vraag: “Hebben jullie ook friteuses of ...?” Dan zetten we er ’n paar bij de ingang klaar, en mochten zij even komen kijken. We hebben geen echte webshop waardoor mensen eenvoudig online kunnen winkelen; dat heeft voor ons op dit moment ook geen prioriteit, maar is ook niet zo eenvoudig… We werken in Ter Aar met een vast team van drie dames: Tabitha, Daniëlle en Sietske, waarvan er altijd twee in de winkel aanwezig zijn om de klanten van dienst te zijn."

“Een verschil tussen de winkelcentra in Kudelstaart en Ter Aar zit in de verscheidenheid van winkelaanbod: Ter Aar is toch iets méér dan een plek waar je alleen je dagelijkse boodschappen kunt doen!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.