Fashion-Hair
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkelhier vertelt... Fashion-Hair

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Fashion-Hair.

Sandra Lek en Jessica Boon waren ooit collega’s in loondienst. Sandra: “Onze wegen hebben zich gescheiden, maar we bleven wel in contact. Ik werkte al ’n tijdje voor mijzelf als thuiskapster... tot ik in 2015 een bordje ’Te Huur’ zag bij een pandje boven het Kruidvat. Ik ben direct naar Jessica gegaan om mijn plan - samen ’n nieuwe kapsalon te starten - aan haar voor te leggen. Er moest natuurlijk eerst nog van alles gebeuren, maar binnen 1 maand konden we al open."

Het heeft van ’t begin af goed gelopen. "Het werd eigenlijk al snel te klein, maar we konden daar niet uitbreiden. Daarom zijn we in de zomer van dit jaar verhuisd naar hier: Westkanaalweg 100a, links naast de ALDI. Hier werken we met z’n zessen: wij 2, 2 medewerkers en nog 2 leerling-kapsters. We hebben 10 stoelen: voorlopig genoeg ruimte dus, om te kunnen werken met voldoende afstand. Onze klanten zijn zowel dames als heren, in alle leeftijden: van baby’s van 6 maanden tot dames van 90+. Klanten kunnen bellen of online een afspraak maken en zelf een voorkeur aangeven, door wie zij behandeld willen worden. Wij kunnen in principe alle vier alles en proberen onze kennis en kunde up to date te houden door cursussen en training, maar ’n klant heeft vaak wel een voorkeur voor de een of juist de andere en dat proberen we altijd zo goed mogelijk in te vullen."

Sandra: “Ons motto is ’lekker gewoon en niet teveel poppenkast’. En zijn pas tevreden, als een klant weer blij de deur uitgaat." Jessica: “Behalve je vakbekwaamheid, is mensenkennis een belangrijke factor in ons vak; je moet je kunnen inleven in je klanten en graag met mensen omgaan, anders moet je echt geen kapper worden. De corona-tijd is voor ons niet gemakkelijk; een groot deel van het jaar moest de zaak dichtblijven. En het bruidswerk ligt al twee jaar sti;. Dat deden we trouwens vaak bij de bruid thuis; dat vinden zij zelf vaak fijn op zo’n bijzondere dag. Ook gaan we weleens naar klanten thuis, bijvoorbeeld als iemand ’n tijdje niet kan komen vanwege ziekte of ander ongemak, maar er gaat toch niets boven de kapsalon; we maken het hier altijd gezellig en onze klanten beschouwen het soms als ’n leuk uitje. En niet te vergeten: we hebben hier ’n grote leestafel en een aparte ruimte om lekker te relaxen en te haarverven. Dat is thuis altijd een heel gedoe aan het aanrecht... en wat denk je van al die geknipte haren op de vloer?!"

Update: In de laatste persconferentie van de overheid (zaterdag 18 dec) werd aangekondigd, dat alle kappers voorlopig dicht zijn. Voor het laatste nieuws en actuele openingstijden: kijk op www.fashion-Hair.nl.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.