Fashion-Hair
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkelhier vertelt... Fashion-Hair

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Fashion-Hair.

Sandra Lek en Jessica Boon waren ooit collega’s in loondienst. Sandra: “Onze wegen hebben zich gescheiden, maar we bleven wel in contact. Ik werkte al ’n tijdje voor mijzelf als thuiskapster... tot ik in 2015 een bordje ’Te Huur’ zag bij een pandje boven het Kruidvat. Ik ben direct naar Jessica gegaan om mijn plan - samen ’n nieuwe kapsalon te starten - aan haar voor te leggen. Er moest natuurlijk eerst nog van alles gebeuren, maar binnen 1 maand konden we al open."

Het heeft van ’t begin af goed gelopen. "Het werd eigenlijk al snel te klein, maar we konden daar niet uitbreiden. Daarom zijn we in de zomer van dit jaar verhuisd naar hier: Westkanaalweg 100a, links naast de ALDI. Hier werken we met z’n zessen: wij 2, 2 medewerkers en nog 2 leerling-kapsters. We hebben 10 stoelen: voorlopig genoeg ruimte dus, om te kunnen werken met voldoende afstand. Onze klanten zijn zowel dames als heren, in alle leeftijden: van baby’s van 6 maanden tot dames van 90+. Klanten kunnen bellen of online een afspraak maken en zelf een voorkeur aangeven, door wie zij behandeld willen worden. Wij kunnen in principe alle vier alles en proberen onze kennis en kunde up to date te houden door cursussen en training, maar ’n klant heeft vaak wel een voorkeur voor de een of juist de andere en dat proberen we altijd zo goed mogelijk in te vullen."

Sandra: “Ons motto is ’lekker gewoon en niet teveel poppenkast’. En zijn pas tevreden, als een klant weer blij de deur uitgaat." Jessica: “Behalve je vakbekwaamheid, is mensenkennis een belangrijke factor in ons vak; je moet je kunnen inleven in je klanten en graag met mensen omgaan, anders moet je echt geen kapper worden. De corona-tijd is voor ons niet gemakkelijk; een groot deel van het jaar moest de zaak dichtblijven. En het bruidswerk ligt al twee jaar sti;. Dat deden we trouwens vaak bij de bruid thuis; dat vinden zij zelf vaak fijn op zo’n bijzondere dag. Ook gaan we weleens naar klanten thuis, bijvoorbeeld als iemand ’n tijdje niet kan komen vanwege ziekte of ander ongemak, maar er gaat toch niets boven de kapsalon; we maken het hier altijd gezellig en onze klanten beschouwen het soms als ’n leuk uitje. En niet te vergeten: we hebben hier ’n grote leestafel en een aparte ruimte om lekker te relaxen en te haarverven. Dat is thuis altijd een heel gedoe aan het aanrecht... en wat denk je van al die geknipte haren op de vloer?!"

Update: In de laatste persconferentie van de overheid (zaterdag 18 dec) werd aangekondigd, dat alle kappers voorlopig dicht zijn. Voor het laatste nieuws en actuele openingstijden: kijk op www.fashion-Hair.nl.

Loek Sassen


Meer nieuws

Cultuur vandaag 09:10

Reis door Nederland Doeboek voor ouderen

Het Reis door Nederland Doeboek voor ouderen is uit. Het zesde doeboek dat speciaal voor senioren is ontwikkeld. “Al ligt het niveau in dit doeboekje wel iets hoger dan de voorgaande edities”, vertellen de makers Eske Beumkes en Anke Steffers.

Sport gisteren 21:56

Terugkijken zaterdag 23 maart

Aangezien er tijdens de paasdagen geen programma is voor "de onzen" kijken we vooral terug met diverse betrokkenen. Ook sprak Theo Leliveld met coach Arnout Okkinga van Hockeyvlub Nieuwkoop en Jop van der Pijl, speler van Novo Stars (basketbal) Vooral dat laatste interview is het horen meer dan waard...

Cultuur gisteren 14:28

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: De Kindermuziekweek, Film: the Old Oak (ook mogelijk met buffet) en Theater: de Mannen van Naam met “Sterke verhalen en mooie liedjes.”

Sport gisteren 08:55

Geslaagde Waterlanders volleybalclinic voor team van Jumbo Bas Bobeldijk

Op donderdagavond 21 maart was Sporthal de Steupel in Nieuwkoop het toneel voor een energieke volleybalclinic, georganiseerd door de selectietrainers van Volleybalvereniging Waterlanders. De clinic trok de aandacht van acht enthousiaste medewerkers van Jumbo Bas Bobeldijk uit Nieuwkoop, die zich hadden ingeschreven voor dit sportieve uitje.

Sport 27 mrt. 2024 15:02

Eindelijk weer….!

“Jaaah…, want het is wel 7 jaar geleden dat we onze laatste onderlinge turnwedstrijden konden organiseren", zegt trainer Micha Esman (19) van sportvereniging Kwiek. "Sowieso kon dat tijdens de coronajaren niet en ook door de samenvoeging van Kwiek met gymnastiekvereniging de Zevensprong (Zevenhoven) en Advendo (Ter Aar) - resp. 2020 en 2022 - lukte het gewoon niet om dat óók nog te organiseren..! Maar het is voor de kinderen natuurlijk wel leuker om ergens naar toe te trainen en aan (groot-)ouders te laten zien, wat ze geleerd hebben.”

Maatschappij 27 mrt. 2024 09:57

Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.