Fashion-Hair
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkelhier vertelt... Fashion-Hair

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Fashion-Hair.

Sandra Lek en Jessica Boon waren ooit collega’s in loondienst. Sandra: “Onze wegen hebben zich gescheiden, maar we bleven wel in contact. Ik werkte al ’n tijdje voor mijzelf als thuiskapster... tot ik in 2015 een bordje ’Te Huur’ zag bij een pandje boven het Kruidvat. Ik ben direct naar Jessica gegaan om mijn plan - samen ’n nieuwe kapsalon te starten - aan haar voor te leggen. Er moest natuurlijk eerst nog van alles gebeuren, maar binnen 1 maand konden we al open."

Het heeft van ’t begin af goed gelopen. "Het werd eigenlijk al snel te klein, maar we konden daar niet uitbreiden. Daarom zijn we in de zomer van dit jaar verhuisd naar hier: Westkanaalweg 100a, links naast de ALDI. Hier werken we met z’n zessen: wij 2, 2 medewerkers en nog 2 leerling-kapsters. We hebben 10 stoelen: voorlopig genoeg ruimte dus, om te kunnen werken met voldoende afstand. Onze klanten zijn zowel dames als heren, in alle leeftijden: van baby’s van 6 maanden tot dames van 90+. Klanten kunnen bellen of online een afspraak maken en zelf een voorkeur aangeven, door wie zij behandeld willen worden. Wij kunnen in principe alle vier alles en proberen onze kennis en kunde up to date te houden door cursussen en training, maar ’n klant heeft vaak wel een voorkeur voor de een of juist de andere en dat proberen we altijd zo goed mogelijk in te vullen."

Sandra: “Ons motto is ’lekker gewoon en niet teveel poppenkast’. En zijn pas tevreden, als een klant weer blij de deur uitgaat." Jessica: “Behalve je vakbekwaamheid, is mensenkennis een belangrijke factor in ons vak; je moet je kunnen inleven in je klanten en graag met mensen omgaan, anders moet je echt geen kapper worden. De corona-tijd is voor ons niet gemakkelijk; een groot deel van het jaar moest de zaak dichtblijven. En het bruidswerk ligt al twee jaar sti;. Dat deden we trouwens vaak bij de bruid thuis; dat vinden zij zelf vaak fijn op zo’n bijzondere dag. Ook gaan we weleens naar klanten thuis, bijvoorbeeld als iemand ’n tijdje niet kan komen vanwege ziekte of ander ongemak, maar er gaat toch niets boven de kapsalon; we maken het hier altijd gezellig en onze klanten beschouwen het soms als ’n leuk uitje. En niet te vergeten: we hebben hier ’n grote leestafel en een aparte ruimte om lekker te relaxen en te haarverven. Dat is thuis altijd een heel gedoe aan het aanrecht... en wat denk je van al die geknipte haren op de vloer?!"

Update: In de laatste persconferentie van de overheid (zaterdag 18 dec) werd aangekondigd, dat alle kappers voorlopig dicht zijn. Voor het laatste nieuws en actuele openingstijden: kijk op www.fashion-Hair.nl.

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.