Loek Sassen
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt…. Dierplezier

“Het is hier altìjd dierendag", zegt Edwin IJzerman, de eigenaar van de dierenspeciaalzaak aan het Lindenplein in Ter Aar.

"Ik ’zit’ hier nu al 16 jaar; daarvoor had ik een winkel (10 jaar) in Alphen aan den Rijn. Huisdieren zijn altijd mijn hobby geweest, deed m’n opleiding daarin, deed eerst ervaring op als medewerker in een dierenwinkel en specialiseerde mij in goede voeding; ik heb ook jaren, met mijn Engelse collega Brian, informatieavonden gegeven over gezonde diervoeding. Voor mij staat gezondheid en het welzijn van de dieren voorop, want mensen vergeten weleens, dat een huisdier ook lid van een gezin is (of wordt) en dat men goed voor ze moet zorgen: goede voeding, wat speelgoed en soms naar de dierenarts... Het komt ook weleens voor dat ik tegen mensen gewoon eerlijk zeg, dat zij beter géén huisdier kunnen nemen: “Weet waar je aan begint!” En dat wordt mij niet altijd in dank afgenomen… Maar ik zie toch tè vaak, dat - juist in  coronatijd - te gemakkelijk een huisdier werd ’genomen’ en nu weer teruggebracht naar het asiel of omdat men toch geen tijd of zin heeft om de hond steeds uit te laten."

Dierplezier verkoopt álles voor huisdieren: honden, katten, knaagdieren, vogels en vissen: goede voeding, speelgoed, halsbanden, kooien, kattenbakvulling en nog veel meer, maar géén levende dieren. "We hebben ook een hoek ingeruimd met allerlei cadeau-artikelen; voor wie op ’kraam’-visite wil bij iemand, die net een puppy of kitten heeft. Maar het belangrijkste is toch wel: goed advies, voordat men een dier aanschaft, het liefst met de kinderen erbij. Want ook zij moeten leren, hoe je met ’n huisdier moet omgaan. En dat een puppy - feitelijk een baby - op tijd moet rusten en veel slapen. Ik zeg daarom altijd: “kom maar langs of bel me op, als je zover bent….” We zijn lid van Divebo, de brancheorganisatie voor huisdierenspecialisten; zij organiseren thema-avonden en activiteiten, zodat je eenvoudig op de hoogte blijft van trends en nieuwe ontwikkelingen. Ik heb zelf het meeste plezier in m’n winkel, als alles er weer netjes aangevuld is: strak, fris en schoon; binnen èn buiten."

Mijn parttime collega Michelle wordt niet altijd heel blij, als ik de inrichting weer verander, omdat ik denk dat ’n productgroep op ’n andere plek beter tot z’n recht komt. “Ik moet weer de landkaart erbij hebben om alles te vinden!” zegt ze dan…"

Ze verkopen ook heel wat via de webshop: www.dierplezier.nl. "Alle bestellingen pakken we zelf in en daar besteden we ook best veel aandacht aan: als een bestelling klaar staat, bel ik de klant op om te zeggen, dat ik ’m ga versturen, vraag dan of er nog iets bij moet of zijn er andere vragen? En doe er soms nog iets extra’s bij: ’n zakje voer of ’n speeltje…"

Michelle vraagt of het nog lukt om een vogelkooi af te leveren in Zwammerdam? "Jawel", zegt Edwin, “als ik vanavond naar huis ga, rij ik gewoon ’n stukje om."

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.