Loek Sassen
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt…. Dierplezier

“Het is hier altìjd dierendag", zegt Edwin IJzerman, de eigenaar van de dierenspeciaalzaak aan het Lindenplein in Ter Aar.

"Ik ’zit’ hier nu al 16 jaar; daarvoor had ik een winkel (10 jaar) in Alphen aan den Rijn. Huisdieren zijn altijd mijn hobby geweest, deed m’n opleiding daarin, deed eerst ervaring op als medewerker in een dierenwinkel en specialiseerde mij in goede voeding; ik heb ook jaren, met mijn Engelse collega Brian, informatieavonden gegeven over gezonde diervoeding. Voor mij staat gezondheid en het welzijn van de dieren voorop, want mensen vergeten weleens, dat een huisdier ook lid van een gezin is (of wordt) en dat men goed voor ze moet zorgen: goede voeding, wat speelgoed en soms naar de dierenarts... Het komt ook weleens voor dat ik tegen mensen gewoon eerlijk zeg, dat zij beter géén huisdier kunnen nemen: “Weet waar je aan begint!” En dat wordt mij niet altijd in dank afgenomen… Maar ik zie toch tè vaak, dat - juist in  coronatijd - te gemakkelijk een huisdier werd ’genomen’ en nu weer teruggebracht naar het asiel of omdat men toch geen tijd of zin heeft om de hond steeds uit te laten."

Dierplezier verkoopt álles voor huisdieren: honden, katten, knaagdieren, vogels en vissen: goede voeding, speelgoed, halsbanden, kooien, kattenbakvulling en nog veel meer, maar géén levende dieren. "We hebben ook een hoek ingeruimd met allerlei cadeau-artikelen; voor wie op ’kraam’-visite wil bij iemand, die net een puppy of kitten heeft. Maar het belangrijkste is toch wel: goed advies, voordat men een dier aanschaft, het liefst met de kinderen erbij. Want ook zij moeten leren, hoe je met ’n huisdier moet omgaan. En dat een puppy - feitelijk een baby - op tijd moet rusten en veel slapen. Ik zeg daarom altijd: “kom maar langs of bel me op, als je zover bent….” We zijn lid van Divebo, de brancheorganisatie voor huisdierenspecialisten; zij organiseren thema-avonden en activiteiten, zodat je eenvoudig op de hoogte blijft van trends en nieuwe ontwikkelingen. Ik heb zelf het meeste plezier in m’n winkel, als alles er weer netjes aangevuld is: strak, fris en schoon; binnen èn buiten."

Mijn parttime collega Michelle wordt niet altijd heel blij, als ik de inrichting weer verander, omdat ik denk dat ’n productgroep op ’n andere plek beter tot z’n recht komt. “Ik moet weer de landkaart erbij hebben om alles te vinden!” zegt ze dan…"

Ze verkopen ook heel wat via de webshop: www.dierplezier.nl. "Alle bestellingen pakken we zelf in en daar besteden we ook best veel aandacht aan: als een bestelling klaar staat, bel ik de klant op om te zeggen, dat ik ’m ga versturen, vraag dan of er nog iets bij moet of zijn er andere vragen? En doe er soms nog iets extra’s bij: ’n zakje voer of ’n speeltje…"

Michelle vraagt of het nog lukt om een vogelkooi af te leveren in Zwammerdam? "Jawel", zegt Edwin, “als ik vanavond naar huis ga, rij ik gewoon ’n stukje om."

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport vandaag 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport gisteren 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.