De Kaashoek
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt: De Kaashoek

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer De Kaashoek.

“Laat de deur maar open…. Wij verkopen vooral kaas, noten en chocolade en daarom mag het in de winkel gerust ’n beetje kouder zijn,” zegt Jan Bakker, eigenaar van de delicatessenwinkel aan het Lindenplein. “Ik ben opgegroeid in Bodegraven en voor ’n vakantiebaantje kon je vaak wel bij één van de kaaspakhuizen cq. groothandels in ’Borft’ terecht. Ik werkte bij een groothandel, die ook eigen winkels had en zo ben ik in het vak gerold en groeide langzaam de ambitie om ooit een eigen kaaswinkel te hebben. Ik vond een leegstaande winkel aan het Vosholplein in 1995, maar ben 9 jaar later verhuisd naar het Lindenplein. Hier is het ’n mooiere plek: met vier verswinkels bij elkaar: met slagerij Jeff, bakkerij de Kruijf en het Fruitpaleis. Doordeweeks sta ik meestal alleen in de winkel en mijn vrouw Margo regelt alles achter de schermen; in het weekend hebben we hulp van twee dames extra achter de toonbank."

"Behalve kaas uit binnen- en buitenland, noten en bonbons hebben we ook allerlei delicatessen: olijven, tapas, Spaanse worst en andere lekkere dingen voor bij de borrel. De noten worden dagelijks - vóór in de winkel - vers gebrand, eventueel gezouten en gemixt in ons eigen assortiment. Sommige klanten denken dat ik ook de boerenkaas zelf maak, maar dat doe ik niet; die koop ik bij de groothandel. Ik keur ze wel altijd zelf: boerenkaas is ambachtelijk handwerk en is nooit helemaal hetzelfde als de vorige levering. Als er iets aan mankeert of niet naar m’n zin is, gaat-ie terug. Wat we wèl zelf maken: kruidenboter, dipsausjes en zo… En natuurlijk de relatiegeschenken: voor iedere prijs kunnen we ’n mooi pakket samenstellen met allerlei lekkers uit eigen winkel."

"We zijn een essentiële winkel en konden gedurende de lockdowns steeds gewoon open blijven. Een positief gevolg van corona is, zien we nu, dat meer mensen lokaal willen kopen en (weer) ontdekken, dat zij niet per se met de auto naar Alphen hoeven voor lekkere dingen…"

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.