De Kaashoek
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt: De Kaashoek

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer De Kaashoek.

“Laat de deur maar open…. Wij verkopen vooral kaas, noten en chocolade en daarom mag het in de winkel gerust ’n beetje kouder zijn,” zegt Jan Bakker, eigenaar van de delicatessenwinkel aan het Lindenplein. “Ik ben opgegroeid in Bodegraven en voor ’n vakantiebaantje kon je vaak wel bij één van de kaaspakhuizen cq. groothandels in ’Borft’ terecht. Ik werkte bij een groothandel, die ook eigen winkels had en zo ben ik in het vak gerold en groeide langzaam de ambitie om ooit een eigen kaaswinkel te hebben. Ik vond een leegstaande winkel aan het Vosholplein in 1995, maar ben 9 jaar later verhuisd naar het Lindenplein. Hier is het ’n mooiere plek: met vier verswinkels bij elkaar: met slagerij Jeff, bakkerij de Kruijf en het Fruitpaleis. Doordeweeks sta ik meestal alleen in de winkel en mijn vrouw Margo regelt alles achter de schermen; in het weekend hebben we hulp van twee dames extra achter de toonbank."

"Behalve kaas uit binnen- en buitenland, noten en bonbons hebben we ook allerlei delicatessen: olijven, tapas, Spaanse worst en andere lekkere dingen voor bij de borrel. De noten worden dagelijks - vóór in de winkel - vers gebrand, eventueel gezouten en gemixt in ons eigen assortiment. Sommige klanten denken dat ik ook de boerenkaas zelf maak, maar dat doe ik niet; die koop ik bij de groothandel. Ik keur ze wel altijd zelf: boerenkaas is ambachtelijk handwerk en is nooit helemaal hetzelfde als de vorige levering. Als er iets aan mankeert of niet naar m’n zin is, gaat-ie terug. Wat we wèl zelf maken: kruidenboter, dipsausjes en zo… En natuurlijk de relatiegeschenken: voor iedere prijs kunnen we ’n mooi pakket samenstellen met allerlei lekkers uit eigen winkel."

"We zijn een essentiële winkel en konden gedurende de lockdowns steeds gewoon open blijven. Een positief gevolg van corona is, zien we nu, dat meer mensen lokaal willen kopen en (weer) ontdekken, dat zij niet per se met de auto naar Alphen hoeven voor lekkere dingen…"

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport 17 apr. 2024 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.