Cafetaria de Linde
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Cafetaria de Linde

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Cafetaria de Linde.

Cafetaria de Linde aan de Essenlaan in Ter Aar werd destijds opgezet door Piet Hijdra, plaatselijk beter bekend als ’Piet Friet’, die eerder op het Vosholplein was gestart met zijn snackcar. De cafetaria is sinds 2001 in handen van Cai en Lily Lin (beiden nu ruim 20 jaar in Nederland). “Cai had eerder ervaring opgedaan in een snackbar en ikzelf in een restaurant", zegt Lily. Zij maakten er een echt familiebedrijf van; op drukke dagen staan ze met 6 man achter de counter van hun cafetaria met een ruim assortiment. Want, dat is volgens Wikipedia een belangrijk verschil met een ’gewone’ snackbar: een grote(re) keuze en een cafetaria biedt ook meerdere zitplaatsen (en een tafel) aan de klanten.

“Zelf eet ik ook graag ’n patatje”, zegt Lily. "eigenlijk iedere dag wel; onze saté vind ik ook erg lekker. Maar thuis eten we gewoonlijk wel gerechten uit de Chinese keuken!”

Cafetaria de Linde werd getroffen door een brand in 2012, waardoor zij gedwongen werden hun klanten tijdelijk weer vanuit een snackcar op het Vosholplein te bedienen. “Gelukkig konden we in 2013 weer heropenen. Maar we hadden wel veel schade en niet alles werd gedekt door de verzekering, maar we kregen gelukkig wel héél veel steun van onze vaste klanten. En dat is voor ons belangrijk. Ik word altijd blij van tevreden en vriendelijke klanten, die omwille van onze kwaliteit steeds terugkomen.”

Zij vervolgt: “Klanten kunnen natuurlijk altijd gewoon binnenlopen en een bestelling doen (en hier meteen opeten of meenemen), maar bestellen kan nu ook via onze vernieuwde website: www.cafetarialinde.nl. Op de site is het eenvoudig kiezen/aanklikken: van snacks en patat met alle denkbare sauzen, belegde broodjes, maar ook diverse sorbets, drankjes en milkshakes. Na invulling van de bestellijst kan men nog kiezen tussen afhalen of bezorgen op een gewenst moment. Afhankelijk van de grootte van de bestelling en afstand worden dan echter nog wel wat bezorgkosten in rekening gebracht.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.