Bakker de Kruijf
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt: Bakker de Kruijf

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: dit keer Bakker de Kruijf.

“Als telg uit een roemruchte bakkersfamilie in Langeraar, is Kitty (Otto) al 18 jaar echt hèt gezicht in deze winkel”, zegt hoofd verkoop Annoeska Domburg. “Trouwens, ik heb zelf ook al een lange geschiedenis in het vak, want mijn opa startte zijn eerste bakkerij zo’n 80 jaar geleden in Hazerswoude. Opa en oma verhuisden in 1959 met hun gezin naar Zevenhoven en namen daar de zaak van bakker de Gier over. Mijn ooms Jan en Piet hebben van hieruit de zaak verder opgebouwd.”

Ze vervolgt: “De winkel stelde toen niet zoveel voor, maar ze hadden wel een grote ventwijk. Sinds 2002 is Peter, zoon van Piet, de directeur. Hij geeft nu leiding aan een team van ongeveer 20 bakkers, die in onze bakkerij in Woerdense Verlaat werken. In totaal werken - als we iedereen meetellen,  inpakkers, chauffeurs ook alle zaterdaghulpen enzo - zo’n 80 mensen bij ons. We hebben nu 9 winkels: in Zevenhoven, Nieuwveen, Noorden, 2 in Nieuwkoop, Wilnis, Mijdrecht, Vinkeveen en deze in Ter Aar.

We zijn een èchte warme bakker: dagvers, ambachtelijk gemaakt dus er is in principe geen één baksel hetzelfde. We maken alles zelf: bruin-, volkoren-, meergranen-, desem- en krentenbrood, harde en zachte broodjes, stokbrood en ’thuis-afbakbroodjes’. Maar ook het ’duinenbrood’, dat bakkerij van Maanen destijds bakte voor de DIGROS. Toen die daar mee stopte, zagen we ’een gat in de markt’, zodat we besloten, deze erbij te doen.”

Kitty: ”Maar natuurlijk ook hartige broodjes: kaas- en saucijzenbroodjes. Bovendien hebben we een ’speciaal’ brood: glutenvrij of koolhydraatarm enzo; die liggen niet altijd in de toonbank, maar hebben we wel. En natuurlijk een groot assortiment banketproducten: taart, gebak en koek etc.” “Mijn favoriet is het aardbeischelpje; die hebben we alleen in de zomertijd, met verse aardbeien”, vult Annoeska aan. “En niet te vergeten: onze gevulde koeken!” zegt Kitty. “Maar ik heb zelf het liefst marsepeintaart. Ik ben een echte zoetekauw en bak, als ik ’s avonds thuis kom, nog graag iets lekkers voor onszelf. Behalve appeltaart, want daar ben ik niet zo van!”

Annoeska: “Iedere maand hebben we overleg en komen alle ideeën van ons en de bakkers op tafel: bijna iedereen heeft tijdens vakantie of vrije tijd wel iets nieuws gezien of geproefd en kijken we of we dat ook willen (en kunnen) maken.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...