Bakker de Kruijf
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt: Bakker de Kruijf

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: dit keer Bakker de Kruijf.

“Als telg uit een roemruchte bakkersfamilie in Langeraar, is Kitty (Otto) al 18 jaar echt hèt gezicht in deze winkel”, zegt hoofd verkoop Annoeska Domburg. “Trouwens, ik heb zelf ook al een lange geschiedenis in het vak, want mijn opa startte zijn eerste bakkerij zo’n 80 jaar geleden in Hazerswoude. Opa en oma verhuisden in 1959 met hun gezin naar Zevenhoven en namen daar de zaak van bakker de Gier over. Mijn ooms Jan en Piet hebben van hieruit de zaak verder opgebouwd.”

Ze vervolgt: “De winkel stelde toen niet zoveel voor, maar ze hadden wel een grote ventwijk. Sinds 2002 is Peter, zoon van Piet, de directeur. Hij geeft nu leiding aan een team van ongeveer 20 bakkers, die in onze bakkerij in Woerdense Verlaat werken. In totaal werken - als we iedereen meetellen,  inpakkers, chauffeurs ook alle zaterdaghulpen enzo - zo’n 80 mensen bij ons. We hebben nu 9 winkels: in Zevenhoven, Nieuwveen, Noorden, 2 in Nieuwkoop, Wilnis, Mijdrecht, Vinkeveen en deze in Ter Aar.

We zijn een èchte warme bakker: dagvers, ambachtelijk gemaakt dus er is in principe geen één baksel hetzelfde. We maken alles zelf: bruin-, volkoren-, meergranen-, desem- en krentenbrood, harde en zachte broodjes, stokbrood en ’thuis-afbakbroodjes’. Maar ook het ’duinenbrood’, dat bakkerij van Maanen destijds bakte voor de DIGROS. Toen die daar mee stopte, zagen we ’een gat in de markt’, zodat we besloten, deze erbij te doen.”

Kitty: ”Maar natuurlijk ook hartige broodjes: kaas- en saucijzenbroodjes. Bovendien hebben we een ’speciaal’ brood: glutenvrij of koolhydraatarm enzo; die liggen niet altijd in de toonbank, maar hebben we wel. En natuurlijk een groot assortiment banketproducten: taart, gebak en koek etc.” “Mijn favoriet is het aardbeischelpje; die hebben we alleen in de zomertijd, met verse aardbeien”, vult Annoeska aan. “En niet te vergeten: onze gevulde koeken!” zegt Kitty. “Maar ik heb zelf het liefst marsepeintaart. Ik ben een echte zoetekauw en bak, als ik ’s avonds thuis kom, nog graag iets lekkers voor onszelf. Behalve appeltaart, want daar ben ik niet zo van!”

Annoeska: “Iedere maand hebben we overleg en komen alle ideeën van ons en de bakkers op tafel: bijna iedereen heeft tijdens vakantie of vrije tijd wel iets nieuws gezien of geproefd en kijken we of we dat ook willen (en kunnen) maken.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 13:12

Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar jou

Wil jij jouw plezier in voorlezen overbrengen op kinderen en hun ouders? Heeft het werken met DigiD geen geheimen meer voor jou? Of geef je jouw kennis van techniek graag spelenderwijs door aan de jongere generatie? Word dan vrijwilliger bij Bibliotheek Rijn en Venen. 

Dieren gisteren 11:03

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Overige 23 sep. 2022 11:59

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

Advertorial Overige 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Blog Opinie 21 sep. 2022 14:19

Handelen of wandelen?

Ik heb het er al vaker over gehad; met familie moet je wandelen en niet handelen. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.