Loek Sassen
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Anytime Fitness

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: dit keer Anytime Fitness.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de formule van Anytime Fitness gebaseerd op altijd en ieder moment kunnen sporten. "Helaas is dat voor ons - als enige van de 120 vestigingen in Nederland - door gemeentelijke regels, niet toegestaan. Wij zijn op 7 dagen wèl open van 07:00 tot 23:00 uur", zegt Roger Gouders, met zijn vrouw Susan eigenaar van de sportschool aan het Beukenpad (naast ALDI) in Ter Aar.

“Eind november 2019 zijn we geopend, na een grote verbouwing van de voormalige winkel", zegt Susan, “Toen kwam corona en moesten we weer dicht. Dat was een zware domper: zwaar geïnvesteerd en geen steun van de overheid, omdat we als starter nog geen omzet hadden gedraaid! Het werkt bij ons zo: ieder, die lid wordt, krijgt een key (badge) van de buitendeur. Bovendien krijgen zij een ’14-dagen-gratis-pas’, die hij/zij aan een vriend, familielid, collega of buurman/-vrouw kan geven. Bij het eerste bezoek doen we eerst een intakegesprek en maken we een trainingsschema op maat. Daarna kan ieder zelf, op een moment dat hem/haar het beste past, op onze apparaten aan de gang. Je schema kun je downloaden als een app op een smartphone. Sommigen gaan het liefste vroeg in de morgen of juist ’s avonds laat, als andere sportscholen al dicht zijn. Na ’n paar weken doen we een evaluatiegesprek, om het persoonlijk schema misschien bij te stellen, als daartoe behoefte bestaat."

Susan: “Roger wilde altijd al iets voor zichzelf beginnen en had - als sportman - een passie voor fitness. Ik heb ook affiniteit met gezondheid en  we wilden in ieder geval ’iets’ wat we samen leuk vinden." De zaal staat vol met high-tech-apparatuur, waarop men, tijdens het trainen op een scherm kan ’Netflixen’, ’gewoon’ TV-kijken of zelfs ’n partijtje kan schaken. Of een looptraining in National Park (Washington) nabootsen; je mist dan eigenlijk alleen wind en regen, dat moet je er zelf bij bedenken!

Jordy (22) kijkt op de crosstrainer een aflevering van National Geographics en zegt: “Het is voor mij lekker dichtbij en je kan gaan wanneer je wil; ik denk: wel 5 keer per week!” Roger: “Ik word het meeste blij als ik zie dat mensen na de training met een stralend hoofd en met ’n goed gevoel weer naar huis gaan. Een verschil met andere sportscholen is, denk ik, de persoonlijke aandacht die wij geven. Er is zelfs op sommige uren zelfs een fysiotherapeut aanwezig, die persoonlijke aanwijzingen en ook begeleiding geeft.”

Susan zegt: “Wat ik ook wel vaak hoor van mensen, is dat men de privé kleedkamer en ’eigen’ douche wel lekker vind; dan voelt men zich niet zo bekeken!” Ik heb naast mijn rol als gastvrouw ook nog een baan als verpleegkundige en heb daardoor zelf niet zoveel vrije tijd om te sporten. Sam van der Meer (21): “Ik vind het hier wel leuk, ik speel in het eerste van Altior, maar kom hier drie of vier keer per week om wat sterker en zwaarder te worden, net als meerderen van de selectie.” Roger: “We hebben ook een ideeënbus en daaruit kwam naar voren, dat men een ’Hammer strength Plate miste…. Dus hebben we zo’n ’Billenmachine’ aangeschaft, die komt in november.”

Alle informatie op: www.Afteraar.nl, In het kader van Nieuwkoop On The Move organiseert Anytime Fitness op 18 september, op het Lindenplein, een bootcamp van 10:00 tot 11:00 uur.

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.