Loek Sassen
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Anytime Fitness

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: dit keer Anytime Fitness.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de formule van Anytime Fitness gebaseerd op altijd en ieder moment kunnen sporten. "Helaas is dat voor ons - als enige van de 120 vestigingen in Nederland - door gemeentelijke regels, niet toegestaan. Wij zijn op 7 dagen wèl open van 07:00 tot 23:00 uur", zegt Roger Gouders, met zijn vrouw Susan eigenaar van de sportschool aan het Beukenpad (naast ALDI) in Ter Aar.

“Eind november 2019 zijn we geopend, na een grote verbouwing van de voormalige winkel", zegt Susan, “Toen kwam corona en moesten we weer dicht. Dat was een zware domper: zwaar geïnvesteerd en geen steun van de overheid, omdat we als starter nog geen omzet hadden gedraaid! Het werkt bij ons zo: ieder, die lid wordt, krijgt een key (badge) van de buitendeur. Bovendien krijgen zij een ’14-dagen-gratis-pas’, die hij/zij aan een vriend, familielid, collega of buurman/-vrouw kan geven. Bij het eerste bezoek doen we eerst een intakegesprek en maken we een trainingsschema op maat. Daarna kan ieder zelf, op een moment dat hem/haar het beste past, op onze apparaten aan de gang. Je schema kun je downloaden als een app op een smartphone. Sommigen gaan het liefste vroeg in de morgen of juist ’s avonds laat, als andere sportscholen al dicht zijn. Na ’n paar weken doen we een evaluatiegesprek, om het persoonlijk schema misschien bij te stellen, als daartoe behoefte bestaat."

Susan: “Roger wilde altijd al iets voor zichzelf beginnen en had - als sportman - een passie voor fitness. Ik heb ook affiniteit met gezondheid en  we wilden in ieder geval ’iets’ wat we samen leuk vinden." De zaal staat vol met high-tech-apparatuur, waarop men, tijdens het trainen op een scherm kan ’Netflixen’, ’gewoon’ TV-kijken of zelfs ’n partijtje kan schaken. Of een looptraining in National Park (Washington) nabootsen; je mist dan eigenlijk alleen wind en regen, dat moet je er zelf bij bedenken!

Jordy (22) kijkt op de crosstrainer een aflevering van National Geographics en zegt: “Het is voor mij lekker dichtbij en je kan gaan wanneer je wil; ik denk: wel 5 keer per week!” Roger: “Ik word het meeste blij als ik zie dat mensen na de training met een stralend hoofd en met ’n goed gevoel weer naar huis gaan. Een verschil met andere sportscholen is, denk ik, de persoonlijke aandacht die wij geven. Er is zelfs op sommige uren zelfs een fysiotherapeut aanwezig, die persoonlijke aanwijzingen en ook begeleiding geeft.”

Susan zegt: “Wat ik ook wel vaak hoor van mensen, is dat men de privé kleedkamer en ’eigen’ douche wel lekker vind; dan voelt men zich niet zo bekeken!” Ik heb naast mijn rol als gastvrouw ook nog een baan als verpleegkundige en heb daardoor zelf niet zoveel vrije tijd om te sporten. Sam van der Meer (21): “Ik vind het hier wel leuk, ik speel in het eerste van Altior, maar kom hier drie of vier keer per week om wat sterker en zwaarder te worden, net als meerderen van de selectie.” Roger: “We hebben ook een ideeënbus en daaruit kwam naar voren, dat men een ’Hammer strength Plate miste…. Dus hebben we zo’n ’Billenmachine’ aangeschaft, die komt in november.”

Alle informatie op: www.Afteraar.nl, In het kader van Nieuwkoop On The Move organiseert Anytime Fitness op 18 september, op het Lindenplein, een bootcamp van 10:00 tot 11:00 uur.

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...