De Sandboots danst bij Nieuwkoop Actief Weken

Nieuwkoop organiseert op woensdag 27 september van 14.00 tot 17.00 uur een Sport- en Activiteitenmarkt in Langeraar bij Altior aan het Altiorplein. Ook de Country Linedance Club The Sandboots wil zich daar graag laten zien en geeft twee keer een workshop linedance waaraan iedereen mee mag doen.

Country Linedance valt niet direct onder de noemer sport. Maar het is een dansvorm waar je op muziek veel beweegt. Alleen, maar toch in clubverband. Jaren geleden was het uitsluitend countrymuziek waarop gedanst werd. Tegenwoordig komen diverse muziekstijlen aan bod. Van traditionele country tot funky, disco, rock en Ierse muziek. De steeds in een andere volgorde terugkerende basis stappen maken dat de Sandbootsleden in een korte tijd een nieuwe dans leren.

Kunt u niet op 27 september bij Nieuwkoop Actief aanwezig zijn, kom dan naar de Landkruidenier aan de Nieuwveenseweg 102 in Zevenhoven op woensdag 4 oktober tussen 10.30 uur en 12.00 uur. Daar kunt u twee keer zien, tijdens een demonstratie van de Country Linedanceclub The Sandboots, dat dansen heel gezond is en veel plezier geeft. Als het je leuk lijkt, ben je bij The Sandboots van harte welkom. Naast het dansen, is het sociale element bij Te Sandboots heel belangrijk. In de grote zaal van Partycentrum Parola in Langeraar kun je terecht op de donderdag vanaf 19.30 uur voor een gezellige avond. Er wordt dan op muziek gedanst zoals Calm after the storm, Smokey Places, Coastin, Flying Scotsman, Footloose, Give Me Shivers en vele andere dansen. Ook is het mogelijk om verzoeknummers aan te vragen.

Het is voor de Sandbootsleden een perfecte manier om gezellig samen te bewegen op leuke muziek. De drijvende krachten achter deze country linedance club zijn Annie en Koos van den Heuvel. Koos doet de muziek en kondigt de nummers aan en danst geregeld mee. Annie maakt het clubblad en leert de leden elke maand een nieuwe dans. Als het je leuk lijkt, ben je bij The Sandboots van harte welkom. Je hebt geen partner nodig. Mocht je nog geen ervaring hebben met linedance, dan kun je meedoen aan een instroomcursus. Deze is op de donderdagavond van 19.00 uur tot 19.30 uur. Voor meer informatie kan je bellen naar 06-13 510 890 of kijk op www.facebook.com/TheSandboots


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.