ActiVite
Advertorial Gezondheid en welzijn

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Ertoe doen 

“Toen ik begon in de thuiszorg, dacht ik: ik ga naar een cliënt toe, ik help deze persoon en ik vertrek weer. Maar het werk is zoveel meer. Al gauw besefte ik hoezeer mensen de gesprekken en de aandacht waarderen. Zo had ik een cliënt die eigenlijk alles zelf kon. Ik vroeg me wel eens af of ik daar nog wel nodig was. Totdat ze zei: ‘Ik durf de zorg niet af te zeggen, want ik ben bang dat ik geen zorg meer krijg als ik deze straks misschien weer nodig heb. Ik geniet ook zo van de koffiemomenten met jullie’. Dan weet je dat je er als thuiszorghulp echt toe doet.” 

De ideale bijbaan 

“Voor mij was het werk in de thuiszorg de ideale bijbaan. Ik kon mijn uren zelf inplannen waardoor ik het goed kon combineren met mijn studie. Dit werk voegde ook echt iets toe aan mijn opleiding: de mensen die ik verzorgde, zouden straks mijn patiënten kunnen zijn. Cliënten met wie ik een goede band had en wisten dat ik geneeskunde studeerde, vertelden me vaak over hun ziekte en ervaringen in het ziekenhuis. Dat heeft me veel geleerd over de belevingswereld van patiënten. Daar heb ik nu als arts plezier van.” 

Verrijking achter de voordeur  

“Veel artsen praten over de thuiszorg, maar weten niet wat het precies inhoudt. Ik kan daarom iedere student geneeskunde en iedereen die in de zorg wil werken aanraden om eerst als thuiszorghulp aan de slag te gaan. Omdat je achter de voordeur komt, leer je ontzettend veel over je toekomstige patiënten. Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring in de thuiszorg mij tot een betere arts heeft gemaakt.” 

Enthousiast geworden? Kijk wat jij kunt betekenen in de zorg: ActiVite.nl/flex.

activite logo.jpg


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.