Axel Drenth
Advertorial Overige

De allerlaatste Harrie Vermeulen

Jon van Eerd kruipt voor de laatste keer in de huid van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur onlangs bekend dat hij niet langer deze rol zal vervullen. Nog één keer is Harrie Vermeulen te zien in de voorstelling Zo vader zo zoon, op woensdag 25 januari in Theater Castellum.

Jon van Eerd laat zich wederom van zijn grappigste kant zien, met aan zijn zijde Joey Schalker, Nandi van Beurden, Susanna Pleiter en Arie Cupé. In deze nieuwe voorstelling trakteert Van Eerd het publiek weer op hilarische avonturen en belevenissen en staat een vader-zoonrelatie centraal.

“Vorig jaar in ‘Harrie neemt de benen’ had Harrie een neef. Toen ik die voorstelling aan het schrijven was, had ik al het idee dat het heel leuk zou zijn als Harrie een zoon had”, vertelt Van Eerd. “Dan begint het te borrelen en te bubbelen en anderhalf à twee jaar later is daar de nieuwe voorstelling.” Dat schrijven doet Van Eerd veel op de achterbank van de auto. “Tijdens een tournee zijn we natuurlijk veel onderweg en met files helemaal. Ik laat me rijden en kan zo die verloren tijd gebruiken om te schrijven.”

“Er zitten veel tekstuele grappen in, maar natuurlijk zijn de visuele en absurdistische elementen weer als vanouds aanwezig.” Vaste pijlers voor de voorstellingen waren de absurdistische humor, het minivakantiegevoel en dat de bezoekers met een blij en onbezorgd gevoel de zaal verlieten. Het afscheid van Harrie betekent zeker niet dat Van Eerd stopt met theater maken. Ook voor Jon van Eerd’s Pretpakhuis zal hij zeker actief blijven schrijven en regisseren.

Tickets De laatste voorstelling, Zo vader zo zoon, is op woensdag 25 januari (aanvang 20:15 uur) te zien in Alphen aan den Rijn.

Koop kaarten.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.