24 van Ter Aar

de 24 van Ter Aar in voorbereiding

“We beginnen op vrijdagavond (21 juni) weer met de Biefstuk-avond, verzorgd door Lyna Kant", zegt Erik Poelwijk, uitbater van restaurant De Vaart en voorzitter van Stichting 24 van Ter Aar. Maar let op: reserveren is wel nodig en kan via: www.lynakant.nl/vrijdag-biefstuk on tour.

"En wat zo mooi is: veel sportverenigingen organiseren weer één of meer activiteiten in en rond de Vaart zodat bezoekers vrijblijvend kennis kunnen maken met hun sporten. Zoals de tennisclub (TVTA), die op vrijdag om 19:00 uur start met een ’Inloop Open Rackettrek’ voor duo’s of solo-spelers. Om 22:00 uur start de Socialrun: een sportieve loop van 6 kilometer, die start en finisht bij De Vaart, waarbij het niet perse gaat om wie de snelste wordt, maar meer om mensen gezellig met elkaar even te laten lopen: samen sporten schept een band! Die avond speelt ook Oranje tegen Frankrijk in de EK. We hangen dan grote TV-schermen op en is iedereen welkom om bij ons, met een hapje en ’n drankje, de wedstrijd te komen kijken (21:00u)."

"Dankzij een bijdrage van maar liefst 5000 Euro van de Postcode Vriendenloterij kunnen we wat extra kosten maken om er, met hulp van de verenigingen, clubs, vrijwilligers en ondernemers weer ’n leuk en gezellig feest voor jong en oud van te maken”.

“Op zaterdag beginnen we om 6:30 uur al met het Dauwtrappen…, vertelt mede-bestuurslid (sportzaken) Micha Esman…en daarna een lekker ontbijtje voor alle wandelaars in De Vaart. Om 9:00 uur start Inloop Sportvereniging Kwiek (voorheen Advendo) voor kinderen uit basisschoolgroepen 2, 3 en 4 in de sporthal en vanaf 10:00 uur zijn kinderen vanaf groep 5 welkom voor de Inloop Kidsgym van Kwiek in samenwerking met Kidsgym Langeraar. Tegelijkertijd geeft Stichting Budo Sporten judo-demonstraties voor kinderen van 4 tot 12 jaar (in vier leeftijdsgroepen). In de andere helft van de zaal kunnen bezoekers kennis maken met badminton, georganiseerd door Shuttle ’74. Bij de tennisclub kunnen kinderen ook een ’circuitje doen’ op verschillende banen, incl. de padelbaan. Ook biljartvereniging Harago organiseert in haar clubgebouw (oude Iduna-kantine op TAVV-terrein) verschillende spellen voor jong en oud om kennis te maken met de biljartsport (10:00 tot 14:00 uur)”.

“En natuurlijk start de braderie om 10:00 uur: Vanaf het Lindenplein tot de Vaart staan weer tientallen kramen, foodtrucks en demonstraties en attracties onderweg, bijvoorbeeld van Scarabee met een demo volleybal op het Lindenplein en de Ter Aarse IJsclub, waar kinderen kennis kunnen maken met skeeleren. Scouting Wapata zet verschillende spelletjes uit op het grasveld aan de Vosholstraat en gaan daar ook pannenkoeken bakken.

In de theaterzaal van De Vaart gaat Modelbouwvereniging ’De Asfaltrockers’ een mooie baan aanleggen en geeft ’n demonstratie met zelf gebouwde voertuigen. Vanaf 10:30 uur treden op het Open podium diverse koren op: popkoor Happiness, Singing Voices, Rock Vocals en Shantykoor ’Het Groene Hart’. Om 12:00 uur start het Kinderplein op het Vosholplein: springkussen, kleedjesmarkt, gratis schmincken en kunnen bezoekers de nieuwe Tankautospuit van Brandweer Ter Aar bekijken… Om 12:30 tot 14:30 start de Seniorenmiddag in de sporthal, verzorgd door de Bowlsjewieken en Sportvereniging Kwiek met seniorengym (KeepFit)…, vult Poelwijk hem nog aan. We hebben nu al bijna 60 kramen geboekt, maar aanbieders van lokale- en/of streekprodukten kunnen er altijd nog bij!

Tiojdens de braderie kunnen kinderen ook meedoen met het stempelkaartparcours; op de basisscholen worden stempelkaarten uitgedeeld. Hiermee kunnen kinderen op 5 locaties aan activiteiten meedoen. Met een volle kaart kunnen zij daarna bij de kraam van IJsboerderij De Stal een ijsje halen.

Vanaf 17:30 u staat Marco den Hollander op het podium, afgewisseld met optredens van diverse coverbands (The AndrogynZ, The Inquisition en ’Them Bloody Royals’).

En om 22:15 start een geweldige vuurwerkshow vanaf veld 3 bij TAVV.”


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.