Theater Castellum
Advertorial Cultuur

Dansen als(of) je leven ervan afhangt

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel en duizenden mensen op de vlucht sloegen. In moordend tempo dreigt een complete cultuur te worden weggevaagd. Gelukkig vond een aantal Oekraïense dansers een veilig heenkomen in het oude Conservatorium in Den Haag en verenigden zij zich als ‘The United Ukrainian Ballet’ onder artistieke leiding van Igone de Jongh.

Vanuit hier vechten zij samen terug met schoonheid, discipline, liefde, muziek en natuurlijk... dans. Op vrijdag 10 maart geven zij hun antwoord op het geweld in hun thuisland in ‘Dancing in Defiance’, met werk van de meest toonaangevende choreografen van dit moment. Net als het succesvolle Giselle is ook de tweede voorstelling van het gezelschap voor het eerst in Alphen a/d Rijn te zien!

Carmina Burana - Nationale Opera en Ballet van Oekraïne, Odessa

Het klinkt onvoorstelbaar, maar er komt nog meer kunst van Oekraïne naar Theater Castellum. Het is choreograaf en regisseur Gerard Mosterd in oorlogstijd gelukt om zijn versie van Carl Orffs beroemde Carmina Burana uit Odessa naar Nederland te halen. Op tweede paasdag brengen 140 musici, dansers en zangers van het ‘Nationale Opera en Ballet van Oekraïne’ een nieuwe, interdisciplinaire uitvoering. Dit grandioze muziekspektakel met schitterende projecties is in slechts zeven steden te zien, waaronder Alphen a/d Rijn op maandag 10 april.

De Carmina Burana is van origine een grootse, totalitaire muziekcompositie met allemaal verwijzingen naar Griekse mythologie, Romeinse liefdesgedichten en middeleeuwse liederen. “De tekst van het meest beroemde lied uit de Carmina Burana, ‘O Fortuna’, over dat lot en geluk niet beïnvloedbaar zijn, is denk ik toepasselijker dan ooit”, alsdus Mosterd. “Het is mijn ode aan Odessa, een samensmelting van zo veel culturen en geschiedenissen.”

Tickets

Beide voorstellingen hebben een aanvangstijd van 20:15 uur. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.


Meer nieuws

Mijn Club vandaag 12:14

Mijn Club: Stichting Jeugdwerk Noorden de Bun

“Vroeger was het voor kinderen in onze regio simpel: je gaat ’op’ de voetbal of naar scouting, Hier in Noorden was de keuze: NSV of de Bun. Maar vandaag de dag is er zòveel meer te doen, zodat de animo voor de Bun nu toch wel ’n beetje terugloopt, zegt penningmeester Frank Kalshoven van Stichting Jeugdwerk Noorden.

Natuur en recreatie gisteren 20:44

Infoavond Dorpsraad druk bezocht

Dorpsraad ’Rondom de Plassen' organiseerde op dinsdag 23 mei een informatieavond voor alle inwoners van Langeraar en Papenveer. Het draaide met name om alle werkzaamheden op de Langeraarse Plassen en vooral om de aanleg van nieuwe eilanden.

Verkeer en vervoer 29 mei 2023 11:00

Verkeersmaatregelen tijdens Triathlon van Nieuwkoop op zondag 4 juni

Zondag 4 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop de 39e editie van de Triathlon Nieuwkoop. Om 10.30 uur starten de dames, om 11.04 uur de heren. De trio’s en Open Serie start drie minuten later. De eerste finisher verwachten we rond 14.30 uur op het Evenemententerrein. Er zal rond 17:00 uur live muziek zijn.

Gemeente 28 mei 2023 13:20

Een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart van Ter Aar

“De afgelopen tijd heeft Gemeente Nieuwkoop met Kavel Vastgoed en diverse betrokkenen en geïnteresseerden intensief samengewerkt aan een plan voor Ter Aar. Wij zijn blij een plan voor te leggen aan de gemeenteraad waarmee het centrum van Ter Aar een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart wordt", vertelt wethouder Ingwersen enthousiast.

Sport 27 mei 2023 18:17

SV Zevenhoven is kampioen!

SV Zevenhoven is kampioen geworden. De 4e klasser trad vandaag aan tegen Woubrugge. Met 1 punt voorsprong op de nummer 2 BSC '68 moest Zevenhoven winnen om het in eigen hand te houden. En dat lukte.

Gemeente 27 mei 2023 10:16

Lokale belastingen al betaald?

In februari verstuurde SVHW het aanslagbiljet lokale belastingen. Tot 31 mei 2023 hebben inwoners de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen. Wanneer er op tijd betaald wordt, voorkomt dat een aanmaning met extra kosten.