InTeylingen

Daling van coronabesmettingen in Nieuwkoop, aantal ziekenhuisopnames wel gestegen

In week 17 zijn er iets meer dan 70 inwoners uit Nieuwkoop positief getest op het coronavirus. Dat zijn bijna 20 inwoners minder dan de week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnames ligt wel hoger.

Het aantal nieuwe besmettingen in Nieuwkoop stond vorige week op 94. Afgelopen week werden er 73 besmettingen gemeld door GGD Hollands Midden. In totaal zijn er afgelopen week 4 inwoners uit onze gemeente in het ziekenhuis opgenomen. Er is niemand uit Nieuwkoop overleden aan het coronavirus.

Geen verdere versoepelingen

Het demissionaire kabinet streeft ernaar om elke twee á drie weken versoepelingen door te voeren in aanloop naar de zomer, zodat er in die periode straks weer veel mogelijk is. Dinsdag 11 mei stond de volgende stap op het zogeheten openingsplan van het kabinet. Het zou dan gaan over onderwerpen als het openen van sportscholen en doorstroomlocaties zoals musea en dierentuinen.

Vandaag, maandag 3 mei, zou het kabinet de volgende versoepelingen aankondigen in een persconferentie. Maar nu blijkt dat zij het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic’s nu nog te hoog vinden. Dit laat het demissionaire kabinet weten.

Om die reden heeft het kabinet besloten om het overleg in het Catshuis te verplaatsen naar een weekend later. Op dinsdag 11 mei volgt dan vooralsnog een persconferentie. De eerstvolgende datum dat de versoepelingen kunnen ingaan is waarschijnlijk 18 mei.


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:06

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Wonen en bouwen 12 mei 2021 15:49

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 mei 2021 13:05

Toyota Van Ekris zet de moeders in het zonnetje!

In de week voorafgaand aan Moederdag heeft Toyota Van Ekris de vrouwen die hun Toyota brachten voor een onderhoudsbeurt, extra in het zonnetje gezet. “Het is leuk om in deze zogenaamde mannenwereld eens extra aandacht te geven aan de moeders/vrouwen”, vertelt Corné van Veen, vestigingsmanager Alphen aan den Rijn.