NU.nl

Daar gaan we weer: kabinet kondigt drie weken gedeeltelijke lockdown aan

We moeten er allemaal weer aan geloven. Vanwege de hoge besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen die op blijven lopen, moeten onder meer de horeca en supermarkten zaterdag vanaf 20:00 uur dicht en zijn er beperkingen voor de evenementenbranche. 

Met onmiddelijke ingang:

  • Ontvang niet meer dan 4 personen van 13 jaar of ouder thuis per dag.
  • Het thuiswerkadvies wordt aangescherpt: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.

Vanaf zaterdag 13 november 18:00 uur:

  • Niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening zoals kledingwinkels en contactberoepen zoals de kapper zijn open tot 18:00 uur.
  • Horeca en essentiële winkels, zoals de supermarkt zijn open tot 20:00 uur.
  • In de horeca is een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats verplicht.
  • Evenementen kunnen plaatsvinden tot 18:00 uur met een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats. En met een maximum van 1250 personen per ruimte. Deze verplichte sluitingstijd geldt niet voor kunst- en cultuurvoorstellingen in bijvoorbeeld bioscopen, theaters en concertzalen.
  • Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan. Verder is alle sport toegestaan.
  • Voor het mbo, hbo en universiteiten geldt een maximale groepsgrootte per zelfstandige ruimte (excl. personeel) van 75 personen. Dit geldt niet voor ruimten die worden gebruikt voor tentamens en examens.

Op langere termijn:

Het demissionaire kabinet werkt aan een 2G-beleid (gevaccineerd en genezen) en het uitbreiden van het coronatoegangsbewijs. "Om ervoor te zorgen dat de samenleving na deze drie weken weer zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk open kan en het aantal besmettingen beheersbaar blijft, werken we aan het wettelijk mogelijk maken van de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs naar andere sectoren en op de werkvloer. Ook wordt de mogelijkheid voor ondernemers om te kiezen tussen 2G en 3G voorbereid." Dit kan wel pas in werking treden na instemming van het parlement.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige vandaag 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek gisteren 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.