Jounique

Concert Jounique in Nieuwkoop

Op zaterdag 7 oktober 2023 wordt een prachtig concert gegeven door het sprankelende koor Jounique. Het veelbelovende en gepassioneerde koor zingt met enorme gedrevenheid en is in 2020 opgericht door de bevlogen dirigente Ilona van Grondelle-de Kievit.

Jounique bestaat uit talentvolle zangeressen die speciaal geselecteerd zijn om in dit koor te zingen. Door de enorme variatie qua leeftijd, de jongste zangeressen zijn 16 jaar en de oudste 73, is er een rijk stemmenkapitaal ontstaan. In de relatief korte tijd dat Jounique bestaat, hebben zij tijdens eerdere concerten de bezoekers weten te emotioneren en verrassen.

Tijdens dit concert wordt het koor ondersteund door Sannie de Jongh op fluit, Esther Papma op viool en Laurence Fierens op piano. Sannie de Jongh heeft fluit gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Scheemann. Esther Papma studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam. Laurence Fierens studeert piano bij Andrew Wright.

Het concert vindt plaats in de Remonstrantse Kerk in Nieuwkoop en begint om 20.00 uur. De kerk gaat 19.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en kosten € 20. Bij vooraf reserveren € 18. Dit kan door te mailen naar sannie.de.jongh@gmail.com. Kaarten voor kinderen tot 12 jaar kosten € 5.

Op het programma staan werken van o.a. Sarah Quartel, Kim A. Arnesen en Susan Labarr. Ook zal de soliste Solveigh Erkamp een prachtig nummer vertolken. Ter afwisseling zullen er twee mooie instrumentale intermezzo's te horen zijn voor fluit, viool en piano van Mol Bonis en Shostakovich.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.