De plek waar de plannen gemaakt worden

Concept omgevingsvisie gemeente Nieuwkoop is af

De afgelopen tijd hebben ruim 1400 inwoners, ondernemers, en organisaties met de gemeente meegedacht over de toekomst van onze gemeente. Ondertussen is het concept van de omgevingsvisie, de visie op de toekomst, inmiddels af.

Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Deze voegt alle wetten en regels samen over bouwen, wonen, verkeer, erfgoed, milieu, bodem, natuur en water (de fysieke leefomgeving). Het doel van de gemeente is meer duidelijkheid voor inwoners en ondernemers, kortere procedures en meer ruimte voor initiatieven.

Bij deze nieuwe wet hoort ook een nieuwe visie op de toekomst van de gemeente Nieuwkoop. Deze omgevingsvisie vervangt de structuurvisie uit 2009.

Geef jouw reactie op de omgevingsvisie!

Herken je jezelf in de omgevingsvisie zoals deze er nu ligt? Heeft de gemeente nog iets over het hoofd gezien? Je kunt reageren op de verschillende onderdelen tot 11 februari 2021.

De reacties gebruikt de gemeente de omgevingsvisie waar nodig nog te verbeteren. ‘’Zo werken we met elkaar toe naar een definitieve versie. Deze verwachten wij in het voorjaar van 2021 klaar te hebben.’’

De definitieve versie zal de gemeente dan opnieuw presenteren. Het is dan ook nog mogelijk een formele zienswijze in te dienen. ‘’Daarna leggen we de omgevingsvisie voor aan de gemeenteraad.’’


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 15:29

Last van eczeem: Hoe kan dat en wat kun je eraan doen?

Heb jij veel last van eczeem of ben je langdurig verkouden? En hoe komt dat dan? Waarom uiten problemen zich via de huid, longen of slijmvliezen? Hoe kan het dat mensen met huidproblemen langdurig verkouden zijn, en vaak ook een laag energie niveau hebben en/of chronische pijn?

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 14:50

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reageert.

Gemeente vandaag 10:02

Locatiekeuze IKC Langeraar

Ook in Langeraar komt een Integraal Kindcentrum (IKC). De gemeente heeft in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar de meest geschikte locatie. Op basis van dit onderzoekt stelt het college de gemeenteraad voor om het IKC in Langeraar te bouwen op de huidige locatie van basisschool Aeresteijn.

Wonen en bouwen vandaag 08:30

De Zevensprong naar Kwiek

Het begin van 2021 betekende ook officieel het einde van gymnastiekvereniging De Zevensprong. De club is echter niet uit beeld verdwenen en sporten in Zevenhoven kan nog steeds. Buurclub SV Kwiek bracht uitkomst.