Gemeente Nieuwkoop

Comfortwoningen Ter Aar officieel geopend

Op de plek van de oude basisschool de Vosseschans in Ter Aar heeft Woondiensten Aarwoude zestien sociale huurwoningen gerealiseerd. Wethouder Ines de Ridder heeft donderdag 19 januari een jeu de boule-bal gegooid en daarmee de woningen en de jeu de boule-baan officieel geopend.

De woningen zijn nul-op-de-meter (NOM) en voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte terugwin-installatie. De installaties zorgen ervoor dat de energielasten beperkt blijven. De duurzame woningen hebben een slaapkamer, badkamer en toilet op de begane grond.

Wethouder Ines de Ridder: "Naast dat ik blij ben voor de nieuwe bewoners, zijn deze nieuwe woningen goed voor de doorstroming op de huizenmarkt. De nieuwe bewoners hebben vaak een huurwoning achtergelaten die weer beschikbaar is gekomen voor andere woningzoekenden in de gemeente. Ik wens alle nieuwe bewoners veel woonplezier."


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquĂȘte flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.