Theater Castellum
Advertorial Maatschappij

Castellum introduceert De Aanschuiftafel, speciaal voor alleengaande theaterliefhebbers

Tijdens de themaweek Ontmoeten en Verbinden introduceerde Castellum ‘De Aanschuiftafel’, speciaal voor alleengaande theaterliefhebbers.

Castellum ontwikkelt diverse maatschappelijke initiatieven, waarbij ontmoeten, verbinden, inclusie en toegankelijkheid centraal staan. Zo zijn er diverse voorstellingen met doventolk en was het theater onlangs partner tijdens de week van Ontmoeten en Verbinden. En daar introduceerde het theater iets nieuws: De Aanschuiftafel.

Speciaal voor alleengaande theaterliefhebbers die liever samen naar een voorstelling gaan, is De Aanschuiftafel in het leven geroepen. Hier kunnen zij elkaar ontmoeten en gezellig napraten over de voorstelling of samen in de pauze van een drankje genieten. Wie weet ontstaan er zelfs nieuwe vriendschappen! De Aanschuiftafel bevindt zich tegenover de garderobe bij de entree en is te herkennen aan de tekst 'Aanschuiftafel'. Uiteraard staat het alle theaterbezoekers vrij om gezellig aan te sluiten.

Naast De Aanschuiftafel is Castellum ook bezig met het opzetten van een Facebookgroep. In samenwerking met Parkvilla en Participe wordt een Facebookgroep gemaakt voor iedereen die een voorstelling wil bezoeken, maar (nog) niemand heeft om samen mee te gaan. Via deze groep kunnen zij contact leggen om samen naar Castellum of Parkvilla te gaan. De verwachting is dat deze Facebookgroep voor de kerst wordt gelanceerd.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.