Josh Walet

Burgemeester reageert op coronamaatregelen: “Laten we het goede voorbeeld geven”

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge lieten vorige week tijdens de persconferentie weten dat zij, vanwege de oplopende cijfers, de maatregelen gingen verscherpen. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn vertelt aan de inwoners van de gemeente Nieuwkoop wat hij ervan vindt.

‘’De nieuwe maatregelen zijn een flinke tegenvaller, zeker ook voor alle horecaondernemers.’’ Hij laat weten dat iedereen in de gemeente Nieuwkoop hard zijn best geeft gedaan om de besmettingen zo laag mogelijk te houden. ‘’Ik heb met eigen ogen gezien hoe de meeste inwoners zich goed aan de maatregelen houden en daar ben ik trots op.’’ Toch neemt het aantal besmettingen ook in de gemeente Nieuwkoop langzaam toe.

Ondanks dat de burgemeester zich kan voorstellen dat de maatregelen onrechtvaardig voelen, wilt hij een beroep doen op iedereen zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Hij vraagt iedereen om de maatregelen serieus te nemen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je vrienden, familie, buurman of buurvrouw. ‘’Laten we het goede voorbeeld geven. Alleen samen krijgen we corona onder controle.’’


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 12:14

Vijf redenen om te sporten bij Jworxout!

De winter komt eraan en het coronavirus is nog niet onder controle. Tijd om jouw immuunsysteem een boost te geven en lekker buiten te gaan sporten. Wij geven je vijf redenen om te sporten bij Jworxout.

Wonen en bouwen vandaag 11:41

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Advertorial Overige vandaag 10:01

ONNA Letselschade: kosteloos letselschade claimen

Veel mensen weten niet dat je bij letselschade recht hebt op een schadevergoeding. Als je een ongeval overkomt is dat al vervelend genoeg, het is dan fijn als je hulp krijgt bij de afwikkeling van de schade. Je wilt immers niet met de kosten blijven zitten. ONNA Letselschade kan jou hierbij helpen.

Overige gisteren 16:20

Café Freddy’s wordt Sportsbar Ter Aar

De afgelopen tijd was het onzeker wat er met café de Freddy’s in Ter Aar zou gaan gebeuren. Toen kwamen Alphenaren Richard de Knegt en Thomas Runhart met het idee hun concept uit Alphen aan den Rijn ook uit te draaien in Ter Aar.  

Advertorial Overige gisteren 15:30

Prima Systems’ haal- en breng service voor computerreparaties

We blijven en werken op het moment allemaal zo veel mogelijk thuis. Niet vreemd dus dat we véél meer tijd doorbrengen achter de computer of laptop. Maar ineens is je computer of laptop zó traag, of werkt hij niet meer zoals je dat gewend bent. Wat doe je dan?