Gemeente Nieuwkoop

Burgemeester onthult nieuw logo zwembad De Wel

Donderdag 15 juli was het feest in zwembad De Wel. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn onthulde het nieuwe logo van het zwembad. Hij kon de hulp van de kinderen van de zwemlesgroep van juf Priscilla daarbij goed gebruiken.

Het nieuwe logo staat symbool voor de kerntaken van het zwembad en heeft een frisse uitstraling. De 2 kerntaken van De Wel zijn: 

  1. Bieden van zwemveiligheid

Dit betekent zwemlessen voor alle inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Veelal voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen in De Wel terecht voor zwemles. Met het behalen van het C-diploma is iedereen zwemveilig, ook in de plassen. In zo’n waterrijke gemeente als Nieuwkoop is dit extra belangrijk.

  1. Bieden van faciliteiten voor bewegen en sporten. Zwemmen en activiteiten in het water zijn voor veel mensen een mooi alternatief om meer te bewegen. Ook op sportgebied biedt De Wel verschillende mogelijkheden zoals Aquajoggen, Borstcrawl Techniek en High Intensity Interval Training.

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn vond het een eer om samen met de kinderen het logo te onthullen. “Ik ben blij dat de zwemlessen weer doorgaan. Door alle coronamaatregelen lagen de zwemlessen een flinke tijd stil. Dat was voor niemand leuk. Top dat de zwemlessen weer doorgaan en leuk om zo’n zwemles mee te maken, dat is voor mijzelf al weer heel wat jaartjes geleden!”

Wethouder Gerben van Duin kon helaas niet aanwezig zijn bij de onthulling. Wel geeft hij aan trots te zijn op het nieuwe logo van het zwembad. “Het belang van zwemles voor kinderen is enorm. Wat is het fijn dat deze kinderen daarvoor in hun eigen gemeente terecht kunnen. De kerntaak ‘bieden van faciliteiten voor bewegen en sporten’ sluit mooi aan bij de sportvisie van de gemeente, waarbij we als doel hebben om sport en bewegen aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor al onze inwoners.”

Het nieuwe logo is ontworpen door Studio Trebor uit Zevenhoven. Robert Wahle van Studio Trebor legt uit hoe hij tot dit ontwerp is gekomen: “Het nieuwe logo straalt in vorm, kleur en dynamiek de veelzijdigheid van het zwembad uit. De veelzijdigheid waar in een vertrouwde omgeving mensen op hun eigen manier aan het bewegen kunnen. Of het nu sociaal is of om aan de conditie te werken, of allebei. Zwembad De Wel heeft het en daar past dit unieke en eigentijdse logo bij.”

Meer informatie over de verschillende zwemlessen en sportactiviteiten staat op www.dewel.nl.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...