Brandweer Ter Aar neemt nieuwe tankautospuit in ontvangst

Op vrijdag 3 mei heeft de Brandweer van Ter Aar officieel haar nieuwe tankautospuit (TS) in ontvangst genomen. De tankautospuit is het basisvoertuig van de brandweer om incidenten te bestrijden. Het nieuwe voertuig werd in ontvangst genomen in aanwezigheid van burgemeester van Duijn, waarnemend directeur Brandweerzorg Peter Kessels en Frank Overgoor namens leverancier Kenbri. Ook oud leden van de Ter Aarse Brandweer waren bij deze avond aanwezig.

Het officiële deel werd geopend door de Ploegchef van Ter Aar. Hij vertelde dat de oudetankautospuit uit 2003, aan vervanging toe was. Met de komst van de nieuwe TS gaan we weer 20 jaar vooruit in de tijd. Zo is al het gereedschap elektrisch geworden (op accu) en zitten er nieuw gereedschap op voor de brandbestrijding."

Behalve alle aandacht voor het nieuwe voertuig, werd ook stilgestaan bij het historisch materieel. Geparkeerd naast de T-Ford uit 1926 werd het verschil in bijna 100 jaar brandweerwerk erg duidelijk. Na de woorden van Andy werd de oude TS naar buiten gereden en kwam het nieuwe voertuig (met zwaailicht en sirene) aangereden. Onder luid applaus van de (oud)leden kwam het voertuig naar binnen. Vervolgens nam dhr. Kessels het woord. Hij benadrukte het belang van een goed werkend voertuig en dat de veiligheidsregio aan het vernieuwen is met deze voertuigen. Er worden er tussen 2022 en 2025 in totaal 45 nieuwe tankautospuiten geleverd in deze regio. Als laatst was het woord aan de burgemeester. Die wenste alle vrijwilligers veel veilige inzetten toe met dit nieuwe voertuig. Ook bedankte hij de oud leden voor hun komst en had al een aantal van hen herkend op het schilderij, dat in de kazerne te bewonderen is.

Bent u benieuwd naar de nieuwe TS van Ter Aar? Op 22 juni is het voertuig te bewonderen tijdens de braderie van de 24 van Ter Aar.

Andy van Vliet


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.