Bloembakken klaar voor de zomer

Veel fietsers en andere voorbijgangers zijn, als zij door het centrum van Langeraar en Papenveer gaan, aangenaam verrast, bij het zien van de kleurige bloembakken aan de lantaarns. Op initiatief van dorpsraad ’Rondom de Plassen’ zijn afgelopen zaterdag de hanging baskets weer opgehangen  aan ruim 50 lantaarns in beide dorpskernen.

Michel Pietersen, secretaris van de Dorpsraad zegt: “Ja, wij wilden destijds het centrum van onze dorpen verfraaien en hebben vanuit de werkgroep NRW (Natuur, recreatie & water) een verzoek gericht aan de gemeente om de bakken aan te mogen schaffen en jaarlijks te voorzien van nieuwe zomerbloeiers. Die kregen wij, onder voorwaarde dat we zelf zouden zorgen voor het onderhoud: een wekelijkse gietbeurt. In tegenstelling tot dorpen en woonkernen in de omtrek, waar de verzorging in handen is van professionele bloemisten, hebben wij een watergeefploeg van bijna 30 vrijwilligers, die wekelijks om beurten een rondje doen langs de bloembakken en die voorzien van een frisse plens water. We hebben daartoe de beschikking over een aanhanger, waarop een tank met 1 mvers water met kunstmest en een waterpomp op benzine, zodat we met een sproeistang van ruim 2 meter lang, eenvoudig boven in de bakken kunnen sproeien.

"In de zomer krijgen de hanging baskets zelfs twee keer per week. Dat is waarom de bakken er altijd in prima conditie bijhangen en voorbijgangers de gehele zomer (van IJsheiligen/half mei tot na de braderie (2e zaterdag in september) kunnen genieten van fraai bloeiende bloembakken: Mèt elkaar houden we het centrum van Langeraar (en Papenveer) aantrekkelijk!”

De hanging baskets worden op deskundige wijze beplant en ’voorgetrokken’ in de verwarmde kassen van kwekerij Zevenhoven aan de Ringdijk. Michel: “Daar zijn we heel blij mee, want zij steken er ook zelf - en belangeloos - best veel extra tijd in.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...