Bloembakken klaar voor de zomer

Veel fietsers en andere voorbijgangers zijn, als zij door het centrum van Langeraar en Papenveer gaan, aangenaam verrast, bij het zien van de kleurige bloembakken aan de lantaarns. Op initiatief van dorpsraad ’Rondom de Plassen’ zijn afgelopen zaterdag de hanging baskets weer opgehangen  aan ruim 50 lantaarns in beide dorpskernen.

Michel Pietersen, secretaris van de Dorpsraad zegt: “Ja, wij wilden destijds het centrum van onze dorpen verfraaien en hebben vanuit de werkgroep NRW (Natuur, recreatie & water) een verzoek gericht aan de gemeente om de bakken aan te mogen schaffen en jaarlijks te voorzien van nieuwe zomerbloeiers. Die kregen wij, onder voorwaarde dat we zelf zouden zorgen voor het onderhoud: een wekelijkse gietbeurt. In tegenstelling tot dorpen en woonkernen in de omtrek, waar de verzorging in handen is van professionele bloemisten, hebben wij een watergeefploeg van bijna 30 vrijwilligers, die wekelijks om beurten een rondje doen langs de bloembakken en die voorzien van een frisse plens water. We hebben daartoe de beschikking over een aanhanger, waarop een tank met 1 mvers water met kunstmest en een waterpomp op benzine, zodat we met een sproeistang van ruim 2 meter lang, eenvoudig boven in de bakken kunnen sproeien.

"In de zomer krijgen de hanging baskets zelfs twee keer per week. Dat is waarom de bakken er altijd in prima conditie bijhangen en voorbijgangers de gehele zomer (van IJsheiligen/half mei tot na de braderie (2e zaterdag in september) kunnen genieten van fraai bloeiende bloembakken: Mèt elkaar houden we het centrum van Langeraar (en Papenveer) aantrekkelijk!”

De hanging baskets worden op deskundige wijze beplant en ’voorgetrokken’ in de verwarmde kassen van kwekerij Zevenhoven aan de Ringdijk. Michel: “Daar zijn we heel blij mee, want zij steken er ook zelf - en belangeloos - best veel extra tijd in.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.