Bike Challenge Rotary Ter Aar: mijn spieren voor jouw spieren

Op zondag 7 april (Wereldgezondheidsdag) organiseerde Rotary Ter Aar eo. weer haar jaarlijkse Bike Challenge, geschikt voor zowel doorgewinterde wielrenners alsook recreatieve fietsers. Want het ging hierbij niet om wie de snelste is en als eerste weer terug, maar wie het beste kon voorspellen wat zijn/haar gemiddelde snelheid zou zijn. Doel van de organisatie is om voor het goede doel een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren.

Als Goede Doel is wederom stichting Spieren voor Spieren gekozen, een organisatie die de krachten bundelt om spierziekten bij kinderen te verslaan. Ruim 20.000 kinderen in Nederland kampen met uitval van spieren of spierzwakte. Door middel van sportieve acties zoals deze Rotary Bike Challenge wordt geld bij elkaar gebracht voor wetenschappelijk onderzoek, hulpmiddelen en verbetering van het diagnose- en behandeltraject.

Rotarylid en voorzitter van de werkgroep (crew) Dennis van der Werff: “In januari organiseerden wij de zgn. Kick-off, gepresenteerd door Guido Lippens, de bekende wielerverslaggever van de NOS. Daarvoor nodigen we de deelnemers van vorig jaar en (’n deel van) onze relaties uit en presenteren we de verschillende sponsorpakketten. Dat heeft er al toe geleid, dat vandaag bijna 60 teams aan de start verschenen. Met de opbrengst van de sponsorpakketten zijn al onze kosten gedekt. Daar profiteren ook individuele deelnemers van, want zij doen gratis mee. Uiteraard wordt van alle deelnemers wèl een donatie voor het Goede Doel gevraagd.”

De organisatie zette 3 routes uit. Vd Werff: “De drie trainingsrondjes van Elfstedenwinnaar Henk Angenent: Die van 40 kilometer gaat over Alphen naar Zoeterwoude en over Hoogmade weer terug. 70 km. gaat over Boskoop, Bodegraven en Benthuizen en de route van 120 kilometer gaat helemaal naar Rotterdam. Alle drie de routes gaan langs ons servicepunt in Leiderdorp voor een sanitaire stop, om even te rusten en koffie met appeltaart."

Nico van Smoorenburg is er helemaal klaar voor. ”Ja, we gaan beginnen aan de ’barre’ tocht van 40 kilometer. En we hebben drie dames in onze groep, die gewoonlijk veel herrie maken, dus het wordt beslist geen rustig tochtje.” Na afloop zegt hij: ”Gelukkig had de organisatie de route zo uitgestippeld dat we eerst tegenwind naar Koudekerk hadden, maar gelukkig met de wind mee, weer terug. Maar toen onze groep voor de zoveelste keer stopte bij een dikke boom in Hoogmade, ben ik in één streep - alleen - naar de finish gereden.”

Willem Kok, eigenaar van Aelsmeer Catering & Events, is lid van de Rotary sinds 2022. “Ach, ik vind het gewoon leuk om iets voor anderen te kunnen doen. M’n dochter Feline (13) komt straks ook helpen; dat vind ze wel leuk en ze leert er veel van!”

Rondom 16:00 uur mocht Nina van Es (17) uit Roelofarendsveen, namens Spieren voor Spieren ambassadeur voor de Bike Challenge, een cheque in ontvangst nemen van ruim 27.000 Euro.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!