Bijzonder tangoconcert op 18 juli in Kaleidoskoop

Om Nieuwkoop weer wat cultureel leven in te blazen organiseert de muziekcommissie van het Reghthuys te Nieuwkoop op zaterdagavond 18 juli 2020 om 20:00 uur een concert in het theater van de Kaleidoskoop. 

Alles draait om de violiste Emmy Storms. Zij is twee keer bij podium Witteman geweest waarbij 1 keer als tafelgast. Ook heeft zij 2 keer in het Reghthuys opgetreden.

Deze violiste heeft vorig jaar bij het grachtenfestival Amsterdam de "GrachtenfestivalPrijs" gewonnen en daarmee het residentschap voor 2020 in de wacht gesleept. Zij gaat daarom op het Grachtenfestival van dit jaar diverse programma's presenteren.

Eén van die programma's wilde zij try-out-en en samen met Margreet Markerink (piano) en Kees Scholten (zang/spel) zullen ze u meenemen naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die "De moed hebben om te vertrekken". Voel de heimwee naar dat wat achtergelaten wordt. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Verhalen over illusies, avontuur, liefde, mislukkingen en frustratie.

Met eigen vertalingen van oude en nieuwe Argentijnse tangoliederen en met eigen composities wordt het een prachtig programma.

De spelregels rond dit concert zijn iets anders dan normaal; er is maar plaats voor 30 toehoorders. Daarom geldt: op = op.

Kaartjes kosten €20,-- (inclusief één consumptie) en kunnen alleen bij voorverkoop gekocht worden (info: Willem van Pernis 0644808404).

Met een eigen verantwoordelijkheid hoog in het vaandel ziet de organisatie u graag op zaterdagavond 18 juli om 20:00 uur (zaal open om 19:30) in het theater van de Kaleidoskoop (zij-ingang nemen).


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige gisteren 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek 22 apr. 2024 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.