ProMove

Bewegen noodzaak bij artrose!

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen de beste manier is om klachten ten gevolge van artrose, in bijvoorbeeld heup of knie, te verminderen.

Veel patiënten met klachten in de heupregio of in de knieën dreigen door te weinig beweging in een vicieuze cirkel terecht te komen; men gaat het bewegen vermijden en steeds meer stil zitten. Hierdoor neemt de spierkracht af, het bewegen kost steeds meer moeite met als gevolg dat de klachten alleen maar toenemen.

Bij ProMove bewegen & gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar, zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten werkzaam die u kunnen helpen om, ondanks deze klachten, toch weer in beweging te komen. Soms is ondersteuning nodig van de manueel therapeut om de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren, maar er wordt vooral gewerkt aan uw spierkracht, conditie en het evenwicht. Meestal is een beperkt aantal behandelingen voldoende en kunt u vervolgens zelf het behaalde niveau behouden/verbeteren door in beweging te blijven.

Dat kan uiteraard zelfstandig maar in de praktijk blijkt vaak dat ondersteuning hierbij een positief effect heeft. Uiteraard kunt u hiervoor ook terecht bij ProMove in een van de FysioSport groepen. Ook zijn er speciale FysioSport groepen voor senioren!

Soms blijkt, ondanks alle inspanningen, dat een nieuwe heup of knie noodzakelijk is. In die gevallen is bewegen en trainen, ter voorbereiding op de operatie, ook erg zinvol. Meer spierkracht en een betere conditie voor de operatie zorgen ervoor dat de revalidatie, na het plaatsen van de nieuwe heup of knie, sneller en makkelijker verloopt.

Wilt u meer weten of een afspraak maken?  Neem dan via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.