ProMove

Bewegen noodzaak bij artrose!

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen de beste manier is om klachten ten gevolge van artrose, in bijvoorbeeld heup of knie, te verminderen.

Veel patiënten met klachten in de heupregio of in de knieën dreigen door te weinig beweging in een vicieuze cirkel terecht te komen; men gaat het bewegen vermijden en steeds meer stil zitten. Hierdoor neemt de spierkracht af, het bewegen kost steeds meer moeite met als gevolg dat de klachten alleen maar toenemen.

Bij ProMove bewegen & gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar, zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten werkzaam die u kunnen helpen om, ondanks deze klachten, toch weer in beweging te komen. Soms is ondersteuning nodig van de manueel therapeut om de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren, maar er wordt vooral gewerkt aan uw spierkracht, conditie en het evenwicht. Meestal is een beperkt aantal behandelingen voldoende en kunt u vervolgens zelf het behaalde niveau behouden/verbeteren door in beweging te blijven.

Dat kan uiteraard zelfstandig maar in de praktijk blijkt vaak dat ondersteuning hierbij een positief effect heeft. Uiteraard kunt u hiervoor ook terecht bij ProMove in een van de FysioSport groepen. Ook zijn er speciale FysioSport groepen voor senioren!

Soms blijkt, ondanks alle inspanningen, dat een nieuwe heup of knie noodzakelijk is. In die gevallen is bewegen en trainen, ter voorbereiding op de operatie, ook erg zinvol. Meer spierkracht en een betere conditie voor de operatie zorgen ervoor dat de revalidatie, na het plaatsen van de nieuwe heup of knie, sneller en makkelijker verloopt.

Wilt u meer weten of een afspraak maken?  Neem dan via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.