Beweeggroep voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Dementie komt steeds meer voor in onze samenleving. Dat is best zwaar voor de mantelzorgers die erbij betrokken zijn.   

Zodra de coronamaatregelen het toelaten, start fysiotherapiepraktijk Bakker & De Vos met een beweeggroep voor mensen met dementie én hun mantelzorgers. Het doel van deze beweeggroep is om de patiënten en hun mantelzorgers te laten ervaren dat er nog veel mogelijk is op het gebied van lichamelijke beweging en dat het ook leuk is om dat samen te doen. De groepsactiviteiten vinden zowel binnen als buiten plaats. De groep gaat bijvoorbeeld wandelen in combinatie met activiteiten onderweg zoals bewegen in de beweegtuin of een potje jeu de boule. Ook kan het gecombineerd worden met activiteiten binnen, bijvoorbeeld bowlen, sjoelen of dansen. Na afloop drinkt de groep met elkaar een kop koffie of thee.  

Wethouder zorg Gerben van Duin is enthousiast over dit initiatief: “Bewegen is belangrijk voor iedereen, dus ook voor deze doelgroep. Goed om te zien dat dit wordt opgepakt in onze gemeente. Het sluit mooi aan bij ons gezondheidsbeleid, waarin we ons richten op de vraag hoe we onze inwoners kunnen helpen hun leven zo gezond mogelijk in te richten.” 

Fysiotherapiepraktijk Bakker & De Vos werkt in dit project samen met TOM in de buurt en Thécla Ammerlaan, mantelzorgconsulent in de gemeente. Deelnemers betalen een kleine bijdrage in de vorm van een rittenkaart (25 euro voor 10 keer).  

Wilt u deelnemen aan deze beweeggroep of meer informatie opvragen? Neem dan contact op met Thécla Ammerlaan via telefoonnummer 06-18249166 of stuur een e-mail naar t.ammerlaan@participe.nu.  


Meer nieuws

Cultuur gisteren 14:55

Historisch moment voor Nieuwveen

Op 23 juni ondertekenden wethouder Gerben van Duin van de gemeente Nieuwkoop en directeurbestuurder Caroline Nolet van Woningstichting Nieuwkoop (WSN) de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van de Centrumlocatie in Nieuwveen, het Weteringplein. Gezien de lange voorgeschiedenis voor een plan op deze locatie, is dit met recht een historisch moment te noemen.

Advertorial Eten en drinken gisteren 12:48

Nieuwkoopse Lekkernijen van de maand juni

Iedere maand lichten wij de nieuwste lekkernijen van de Nieuwkoopse Lekkernij uit! Wat kun je deze maand verwachten? Check het hier!

Calamiteiten 23 jun. 2021 21:19

Auto gestolen in Nieuwkoop

De politie meldt dat tussen maandag 21 juni 16.00 uur en dinsdag 22 juni 08.15 uur vanaf de Handelsweg in Nieuwkoop een zwarte Volkswagen Golf gestolen.