Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt je uit!

Vind je ook dat je meer moet bewegen? Kom van je stoel, letterlijk! Uit de winterstand en in de zomerstand; ons lijf moet weer worden aangezet. Vaak wordt aan de sportschool gedacht en dan zakt de moed je wellicht in de schoenen, maar wist je dat natuurlijk bewegen ook een belangrijke rol speelt bij een gezonder leven?

Wat is natuurlijk bewegen? Elke dag beweeg je: je loopt de trap een paar keer op en af, je brengt het oud papier naar de schuur, enzovoort. Natuurlijk bewegen houdt in: het optimaliseren van het dagelijkse bewegen. In plaats van dat je de lift neemt, neem je de trap. In plaats van dat je met de auto gaat, fiets of loop je. Tuinieren, klussen, klusjes in huis doen, auto wassen; je bent fysiek in de weer. Dit is anders dan sporten in de sportschool, waar je bepaalde spiergroepen traint of specifieke doelen nastreeft. Bij natuurlijk bewegen gaat het simpelweg om meer in beweging komen. En dat is een logische stap! Vooral als dat natuurlijk bewegen ook buiten plaatsvindt. Mensen die eerst het natuurlijk bewegen optimaliseren, ervaren dat ze meer energie hebben gedurende de dag. De stap naar de sportschool is dan een minder hoge drempel.

Daarnaast is het heel goed voor je fysieke én mentale gezondheid om te wandelen. Elke dag een ommetje, al is het maar van 20 minuten, helpt je om je fitter te voelen. En dat merk je zowel in je lichaam als in je geest!

Tips om op een natuurlijke manier in beweging te komen:

  • Doe het samen! Vraag bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of goede buur om samen een stukje te wandelen of de auto te wassen.
  • Doe tijdens het bewegen iets anders wat je leuk vindt, zoals het luisteren van muziek, een podcast of een luisterboek. Wie weet maak je er ook nog wel een dansje bij als je muziek luistert en heb je nog éxtra beweging!
  • Zet wekkers of reminders om jezelf eraan te herinneren in beweging te komen.
  • Beloon jezelf! Verdien bijvoorbeeld met elk beweegmoment een punt en spaar voor leuke dingen die je jezelf cadeau mag doen na al je inspanning.

Heb je nou wat extra hulp nodig bij het in beweging komen? Bruisend Brein is er voor iedereen die op een natuurlijke manier gezonder wil worden in lichaam en/of geest. Zo is er een orthomoleculair therapeut die meedenkt met voeding(supplementen) en de invloed van je darmen op jouw welzijn. Daarnaast is er een sportcoach die jou op weg helpt in het sporten en samen met jou een plan kan opstellen om meer in beweging te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje op www.bruisendbrein.nl of neem contact op met info@bruisendbrein.nl.

Bruisend Brein is heel erg benieuwd naar hoe jij het bewegen optimaliseert. Wat doe jij om meer natuurlijk te bewegen? Zij zijn benieuwd. Stuur een filmpje, foto of tekst in naar info@bruisendbrein.nl.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...