Gemeente Nieuwkoop

Bestemmingsplan ‘Tochtpad Noordeinde’ en ‘Teylerspark fase 2’ ter inzage 

Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen. Met de herontwikkeling van Tochtpad Noordeinde wil de gemeente 42 woningen bouwen voor starters, jongeren en ouderen. Op de locatie Teylerspark fase 2 in Nieuwveen komen circa 61 koopwoningen voor jongeren en starters. 

Om het bouwen van deze woningen mogelijk te maken heeft de gemeenteraad op 23 juni 2022 het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan van Tochtpad Noordeinde, én het bestemmingsplan van Teylerspark fase 2 vastgesteld.  

Inzage 

Beide bestemmingsplannen zijn t/m donderdag 1 september 2022 in te zien. Je kunt de plannen bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl of bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen. 

Beroep

Niet eens met het bestemmingsplan? Voor beide bestemmingsplannen geldt dat je tot en met donderdag 1 september 2022 beroep kunt instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als er geen beroep wordt ingesteld, treedt het bestemmingsplan in werking op 2 september 2022.  

Meer informatie over beide projecten kun je vinden op: www.nieuwkoop.nl/tochtpad-noordeinde en www.nieuwkoop.nl/teylerspark. 


Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 13:12

Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar jou

Wil jij jouw plezier in voorlezen overbrengen op kinderen en hun ouders? Heeft het werken met DigiD geen geheimen meer voor jou? Of geef je jouw kennis van techniek graag spelenderwijs door aan de jongere generatie? Word dan vrijwilliger bij Bibliotheek Rijn en Venen. 

Dieren gisteren 11:03

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Overige 23 sep. 2022 11:59

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

Advertorial Overige 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Blog Opinie 21 sep. 2022 14:19

Handelen of wandelen?

Ik heb het er al vaker over gehad; met familie moet je wandelen en niet handelen. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.