Gemeente Nieuwkoop

Bestemmingsplan ‘Tochtpad Noordeinde’ en ‘Teylerspark fase 2’ ter inzage 

Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen. Met de herontwikkeling van Tochtpad Noordeinde wil de gemeente 42 woningen bouwen voor starters, jongeren en ouderen. Op de locatie Teylerspark fase 2 in Nieuwveen komen circa 61 koopwoningen voor jongeren en starters. 

Om het bouwen van deze woningen mogelijk te maken heeft de gemeenteraad op 23 juni 2022 het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan van Tochtpad Noordeinde, én het bestemmingsplan van Teylerspark fase 2 vastgesteld.  

Inzage 

Beide bestemmingsplannen zijn t/m donderdag 1 september 2022 in te zien. Je kunt de plannen bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl of bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen. 

Beroep

Niet eens met het bestemmingsplan? Voor beide bestemmingsplannen geldt dat je tot en met donderdag 1 september 2022 beroep kunt instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als er geen beroep wordt ingesteld, treedt het bestemmingsplan in werking op 2 september 2022.  

Meer informatie over beide projecten kun je vinden op: www.nieuwkoop.nl/tochtpad-noordeinde en www.nieuwkoop.nl/teylerspark. 


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.