Gemeente Nieuwkoop

Bestemmingsplan ‘Tochtpad Noordeinde’ en ‘Teylerspark fase 2’ ter inzage 

Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen. Met de herontwikkeling van Tochtpad Noordeinde wil de gemeente 42 woningen bouwen voor starters, jongeren en ouderen. Op de locatie Teylerspark fase 2 in Nieuwveen komen circa 61 koopwoningen voor jongeren en starters. 

Om het bouwen van deze woningen mogelijk te maken heeft de gemeenteraad op 23 juni 2022 het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan van Tochtpad Noordeinde, én het bestemmingsplan van Teylerspark fase 2 vastgesteld.  

Inzage 

Beide bestemmingsplannen zijn t/m donderdag 1 september 2022 in te zien. Je kunt de plannen bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl of bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen. 

Beroep

Niet eens met het bestemmingsplan? Voor beide bestemmingsplannen geldt dat je tot en met donderdag 1 september 2022 beroep kunt instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als er geen beroep wordt ingesteld, treedt het bestemmingsplan in werking op 2 september 2022.  

Meer informatie over beide projecten kun je vinden op: www.nieuwkoop.nl/tochtpad-noordeinde en www.nieuwkoop.nl/teylerspark. 


Meer nieuws

Sport gisteren 14:21

BV Harago organiseert 20e Ben Heemskerktoernooi

“De voorrondes in ons biljartlokaal op sportpark Aardam West (Westkanaalweg 120, Ter Aar) begonnen we met 28 deelnemers in 7 poules. Afkomstig  uit de hele omgeving: natuurlijk leden van Harago zelf, van BV Jacobswoude in Woubrugge, BV de Plas in Langeraar, BV Westerhaven en KOT (Krijt op Tijd), beide biljartclubs uit Alphen aan den Rijn,” zegt penningmeester Raoul van der Hoorn (30). Raoul werd voortijdig uitgeschakeld en eindigde als laatste in zijn poule. “Tsja, dat ging niet zo goed, vooral ’n kwestie van te weinig trainingsuren!” zegt hij zelf.

Gezondheid en welzijn gisteren 12:50

TENS

Langdurige of chronische pijn is een aandoening die in ons centrum met enige regelmaat voorbij komt. Een van de behandelopties is een TENS apparaat. Door een nieuwe samenwerking met Schwa-Medico is onze zorg hierdoor een stuk verbeterd.

Sport gisteren 10:00

Janmaat en Kool bij De Kale Kenners op vrijdag 19 april

Aanstaande vrijdagavond vanaf 19.00 uur zijn De Kale Kenners weer actief op Sportpark De Koet in hun studioruimte. Deze keer pakken zij groots uit met twee grote regionale sporters, die landelijk en zelfs mondiaal flink aan de weg timmeren...

Mijn Club gisteren 09:42

Mijn Club: Modelbouwvereniging Oude Rijn en Gouwe

"Met een leven lang ervaring - als machinebankwerker - in het reviseren van motoren zei ik tegen mijn kinderen altijd al: “Als ik stop met werken, word ik modelbouwer". Toen kreeg ik van hen voor m’n zestigste verjaardag een draaibank en kon ik beginnen. Je kunt op internet allerlei bouwtekeningen vinden, wel even rekenen om de engelse maten om te zetten in het metrisch stelsel. En zo maakte ik m’n eerste machientjes. Probleem was alleen: Ik liet alles, wat ik maakte, graag zien aan mijn familie, buren en vrienden, maar daarna? Dan zette ik het op zolder of in de schuur en dat was het! Terwijl ik leerde, dat ik allereerst plezier heb in het knutselen, maar vooral ook om aan iedereen het te laten zien en er dan over te ouwehoeren. Ik bedoel, aan de mensen precies uit te leggen, waar zij naar kijken en wat het allemaal voorstelt!" vertelt Gert Pieterse.

Gemeente 15 apr. 2024 19:02

Gemeenteraden Kaag en Braassem en Nieuwkoop in gesprek over opgave vluchtelingenopvang

De spreidingswet is een Nederlandse wet die de spreiding van vluchtelingen over Nederlandse gemeenten regelt. Het doel van de wet is om voldoende opvangplekken te realiseren en vluchtelingen evenwichtiger over de verschillende provincies te verdelen. Het lukt namelijk niet om voldoende opvangplekken te realiseren voor de mensen die daar recht op hebben. Het Rijk heeft gemeenten nu verplicht om per provincie een plan te maken om aan deze wettelijke taak te voldoen. Er is een verdeling per gemeente gemaakt. Voor 1 juli 2025 moeten minimaal 367 duurzame opvangplekken worden gerealiseerd voor een periode van minimaal 5 jaar - 179 in Kaag en Braassem en 188 in Nieuwkoop. Daartoe doen de colleges van Kaag en Braassem en Nieuwkoop een gezamenlijk voorstel naar hun eigen gemeenteraad. De gemeenteraad van Kaag en Braassem neemt hierover op 22 april een besluit en de gemeenteraad van Nieuwkoop op 25 april.

NEO Radio/TV 14 apr. 2024 15:09

Live luisteren

Week16 live uitzendingen NEO Radio